Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Snizeni okenniho otvoro

Zdravim vsechny stavebniky ,potreboval bych poradit ohledne snizeni otvoro nad oknama .jedna se o porobetonove zdivo a bylo by snizeni o 16 cm .myslel jsem polistiren nebo vlozit pod stavsjici preklad 5 cm L profil zasekly 5 cm do zdi (asi by to stacilo ) a doznil

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
My jsme při výměně oken lepili pod překlad 10 cm polyš. Pak se okna kotvila přes delší turbošrouby.…
dejv111 26.07.2018 12:17
dejv111
Mám kousek EPS nad klasickými futry, než budou plastové vchodové dveře a průzvučný je EPS opravdu ho… poslední
kejki 01.08.2018 17:46
kejki

My jsme při výměně oken lepili pod překlad 10 cm polyš. Pak se okna kotvila přes delší turbošrouby. Tohle řešení není úplně ideální, mám dojem, že do domu proniká více hluku, ale musím zaklepat, nic se nehýbe nebo nepraská. Pokud máte více času, nalepte pod překlad na pěnu nebo na cementové lepidlo ještě jeden porobetonový překlad nebo porobetonové cihly v požadované tloušťce, zapřete zespodu latěmi a druhý den ( v případě lepící pur pěny do méně jak hodiny) už to bude samo držet a můžete montovat okna. Pokud byste tomuto řešení nevěřil, můžete ještě zboku do obou ostění v místě rozšíření nainstalovat kus závitové tyče a v krajních porobetonových cihlách vyvrtáte pro tyto závitovky otvory, na které pak cihly nasunete. Postupoval byste pak nsáledovně:

1) Do ostění pod překlad vyvrtat díry, zatlouci hhmoždinky, našroubovat vruty nebo závitové tyče. Nechat trčet cca 5 - 10 cm.
2) Do krajních cihel, které budete lepidl pod překlad, vyvrtáte v místě závitových tyčí otvory.
3) Nanesete lepidlo na cihly i na překlad ( i na závitové tyče) a opatrně nasunete na závitovky. Přimáčknete k překladu, zapřete cihlu zespodu latí nebo nějakou tyčí. Stejně uděláte i druhou stranu.
4) Postupně lepte další cihly. Poslední cihlu rozřízněte na dva trojúhelníky. Nejdříve nalepte první trojúhelník na překlad a poté nalepte druhý-tímto zajístíte, že lepidlo nesetřete během nasunování cihly mezi již nalepené. Zapřete latí nebo tyčí.

Pokud použijete na lepení pěnu, určitě cihly a překlad před lepením navlhčete ( dělal bych to teda i pod cementové lepidlo), pak postupujte podle návodu na obalu pěny. Většinou nanesete 2-3 housenky na cihlu, počkáte 2 minuty a pak až lepíte. Zamezíte tak přílišné expanzy pěny během tuhnutí. Při pěně je nutné zapřít cihly rovně, nesmíte mít oporu uhnutou, jinak Vám budou cihly ujíždět.

Přeji hodně zdaru!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru