Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Měření DC proudu (12V) se záznamem u odstaveného vozidla

Dobrý den,

mám problém s nabíjením vozidla. Baterie 7 měsíců stará, alternátor nový, napětí naprázdno 14,4V, rádio odpojeno, odběr proudu u vypnutého vozidla v normě, přesto se baterie vybíjí, resp nestíhá dobíjet...

Napadlo mě, zda by se nadalo zrealizovat měření proudu u odstaveného vozidla se záznamem např 1 den. Neporadil by prosím někdo co nejekonomičtější řešení?

Předem děkuji za nápady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nejdřív nabít baterku na doraz, změřit napětí, u odpojené baterky, baterku nechat odpojenou celý den…
Yarda 25.07.2018 22:05
Yarda
Díky za nasměrování, Tím záznamem chci vyloučit, že se po nějaké době probouzí nejaká ŘJ. Vyzkouší…
ixix 25.07.2018 22:28
ixix
...zkusím snímat foťákem... Není to má zkušenost, kdosi to tvrdil v nějaké diskusi. Záznam videa di…
Yarda 26.07.2018 07:21
Yarda
Záleží na typu. Třeba můj první olympus dovedl zaznamenat něco pod 10 minut (číslo jsem už zapomněl,… poslední
ml1 30.07.2018 16:02
ml1

Nejdřív nabít baterku na doraz, změřit napětí, u odpojené baterky, baterku nechat odpojenou celý den a pak zase změřit napětí, případně zkusit zda nastartuje, tak zjistíš, jestli se samovolně nevybíjí. Kolik ti žerou spotřebiče, když je odstavené? Myslíš, že u odstaveného auta dochází ke zvýšení odběru proudu co by měl vliv na vybíjení baterky? Napadá mne, jak to zjistit pomocí přístrojů co bys mohl mít po ruce. Zapojit do přívodu baterky nějaký ampérmetr, nejlépe ručkový a nechat na něj koukat autokameru s dostatečně velkou paměťovou kartou.

Díky za nasměrování,

Tím záznamem chci vyloučit, že se po nějaké době probouzí nejaká ŘJ.

Vyzkouším tedy úbytek napětí nezapojené/zapojené baterky za stejný čas.
Plánuji si pořídit klešťový multimetr, abych změřil, jaký proud teče do baterky při zapnutém motoru, koupím si tedy ještě analog. ampérmetr a zkusím snímat foťákem.

Záleží na typu. Třeba můj první olympus dovedl zaznamenat něco pod 10 minut (číslo jsem už zapomněl, bylo to možná 6 minut) v úžasné kvalitě 160x120 pixelů. Další foťáky to měly omezené na 2GB. Jeden z posledních to neměl omezené s tím, že když jsem náhodou překročil 2GB, začal nový soubor (vlastně stejně to dělá digitální kamera). Ani nevím, jak to má ten současný, tak dlouhá videa netočím a aztím jsem na strop nenarazil. Ale to spíš dřív dojdou baterky pokud není možnost napájet foťák ze sítě (já bych na tohle vzal kameru, ta má baterii (nominálně) na 10 hodin a možnost napájení ze sítě a na tohle stačí ta nejhorší kvalita, takže kartu jentak nevyčerpá).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru