Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyčištění olejové nádrže u motorové pily

Dobrý den, mám pilu a v ní jsem loni používal na mazání řetězu rostlinný olej. Často nejlevnější řepkový nebo slunečnicový. Chtěl bych začí používat spíše nějaký levný motorový, který v zimně a při delší odstávce neztuhne a nezrosolovatí. Mám strach, že když tam naliju motorák, tak se to srazí nebo něco takového?
Čím to mám vyčistit nebo jak postupovat?
Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mě zaráží na tvém dotazu zda se olej srazí když použiješ nějaký minerální do nádržky kde jinak použí…
kap.dabač 25.07.2018 20:24
kap.dabač
Olej z friťáku lepí sám o sobě. Stačí se podívat (šáhnout) ne některé neudržované friťáky. :-D A tak… nový
George63 29.07.2018 21:06
George63
Myslím, že pokud se nějaký čas bude používat motorový olej typu Ad, což jsou běžné i levné oleje, ta… poslední
Zerozero 29.07.2018 22:30
Zerozero

Mě zaráží na tvém dotazu zda se olej srazí když použiješ nějaký minerální do nádržky kde jinak používáš olej rostlinný.Já jsem používal v zájmu ekologie také rostlinný olej.Separoval jsem jej z fritovacích hrnců.Ale zasvinil jsem si nejen nádržku ale celou pilu lepkavou srač..u. Ucpanou hadičkou . Docela mě to dalo dost práce než jsem to dal do normálu.A tak tedy za mně nikdy už žádný rostlinný olej.Mě je divné že ty ten problém nemáš při používání rostl.oleje.

Myslím, že pokud se nějaký čas bude používat motorový olej typu Ad, což jsou běžné i levné oleje, tak detergenty obsažené v oleji případné usazeniny rozpustí. Ale zkušenost s tím nemám. Používám levné motorové oleje, zpravidla koupené v akci v tescu. Akce na zlevněné oleje tam mají dost často, v pěti, nebo čtyřlitrovém balení. Takový kanystr mi vydrží dost dlouho.
Vyjetý olej z auta už nedoporučuju. Dříve jsem ho používal, přefiltrovaný přes vrstvu vaty. Ale nevím, jestli to bylo tím, zadřelo se mi olejové čerpadlo u el. pily Narex. Tak jsem ho přestal používat. Náklady na koupi motorového oleje nejsou tak velké. Ekologii neřeším, řežu nejčastěji dřevo na topení. Ekologické oleje nabízené na mazání řetězu, nekupuji už z důvodu, že jsou drahé jak kvalitní motorový olej. Je fakt, že slunečnicový olej se dá koupit i za dvacku, což je o hodně levnější než i nejlevnější motorový olej, ale ještě jsem to nezkoušel. Už proto, že dost lidí píše že se to zalepí, čemuž dost věřím, protože tyto oleje vysýchají. Ale je možné, že při častém používání pily se to nestane, olej se často doplňuje, tak se to proplachuje. Pokud se ale pila používá málo, delší dobu stojí, tak se to asi zalepí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru