Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Obložení chaty s izolací

Palubovky z exteriéru uchytiť na tepelné opláštenie muriva je holá kravina. Však ti ich časom zožerie háveď spolu s hubami a plesňami ak nebudú hĺbkovo penetrované gebuzinami a na povrchu vrstvene lakované proti kusadlám odporného, kapitaľistického, drevokazného hmyzu.

Navyše, palubovky z exteriéru, prekrytie s ich úchytom "diret drive" do obvodového muriva skrz nespevnenú izoláciu (hoci bude podlepená), si nedokážem v blízkej budúcnosti zachovania vzhľadu bez deformácie vzhľadu, predstaviť. Horizontálne sa časom previsnú, ako geriatrovi gravitáciou starecká chrápa s vráskavým úsmevom, vertikálne sa zase začnú odcerovať, skrúcať.

Nešpekuluj, ako Beta s pičú, sprav na murive riadny rošt z desín hranolov (fest ich napenetruj napríklad asfaltom, penetrákom zn. Alp), medzi ktoré následne nacpeš izoláciu. Na rošt pripevníš pohodlne, elegante mosaznými skrutkami či kolárskymni klincami finálne palubovky. Tých zopár hranolov (100x50mm x výška stavby) kolom dokola chajdy, ti na prvej píle ufajčia z masívu za pár halierov.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny