Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vymena alternatoru mercedes E350

Čauky lidi,
Včera mi odešel alternator a bohužel s tím přichází patřičná oprava. Bohužel nikdo nemá čas a vše je na rezervaci týden do predu takže bych se ho postupně pokusil vyměnit sám. Na co mám při výběru nového alternatoru koukat a na co rovnou zapomenout jak moc velký rozdíl pro auto bude nabíjecí proud 180A/200A a napětí 12/14 V. Je to rozdíl mezi modelama určené pro toto auto na netu tak proto se ptám abych na neinstaloval něco s čím se ani nerozjedu

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
V podstate je úplne jedno, aký altík do medveďa vrazíš, napríklad aj funkčný zo štrotoviska. Hlavne,…
ahasver.chamachir 17.07.2018 12:38
ahasver.chamachir
Dobrý den,uvedl jste,že máte v autě vyvíječ,můžete přiblížit jeho konstrukci.Děkuji.:-)
Lubomír 17.07.2018 16:40
Lubomír
Vyvíječ vodíku v autě má za úkol zvyšovat spotřebu vozu. K ničemu jinému tento nesmysl neslouží a vz… poslední
vernon 21.07.2018 11:57
vernon

V podstate je úplne jedno, aký altík do medveďa vrazíš, napríklad aj funkčný zo štrotoviska. Hlavne, aby rozmerovo, uchytením a veľkosťou (priemeru) či drážkami na remenici sedel.

Dôležité je, aby bolo na vymenenom altíku predpísané napätie (cca 14V-14,6V a dobíjací prúd v A. V tvojom prípade min. altík stavaný vinutím a dimenzovaným mostíkom na 180A.

Ak si práskneš, ako náhradu trebárs altík o výkone 400A, absolútne ničomu tento čenč nevadí ani neublíži elektronike alebo zariadeniu vozidla.
--------------
Mne chalani v dielni prerobili Š.Favorit, karburátor r.v. 1989, na 12V/380A altík, tuším vykuchaný z BMW. Za prednými sedačkami mám na podlahe dve Pb baterky Bosch TE 12V 180Ah 1000A, aby mi stíhali napájať 40-článkový vyvíjač HHO. Po nakponutí sa prepne z benzínu na vyvíjač hho zmesi. (Favorit s osadeným 380A altíkom mám okolo domu, na nákupy, pre čoklov, ktorých vozím vyvenčiť, vybesniť a okúpať na rybníky, do lesa, za ťažné zariadenie zapriahnem na lane pneumatiku nech sa vybesnia po rolách. Favorit je zvnútra zasvinený, ako keby bol vylovený z rybníka od srsti a blata otrepávajúcich sa zasvinených psiskov. Zlatý, nezničiteľný Š.Favorit 136 - karburátor. (Druhého detto Favorita 136 som kúpil za 300€ do rezervy v rovnakej farbe a typu agregátu, lebo je určený iba na STK-čky. Iba prehodím pred Emisnou a STK EV (ŠPZ) a naleštený, cugrunt vymenené, brzdy, strmene, valce, prasiatka, bubne, tesnenia, nápravnica, sa predvedie v originál stave, ako práve zlezený z výrobnej linky na STK alebo sa predvedie na emisnej. Potom zase čuší na špalkoch v garáži. Chlapci si dali záležať, nápravnicu, olejovú vaňu, brzdy a strmene opieskovali na holý metal a nahodili na plnič chromlesk. Na STK, po kontrole stavu vozidla, vylezie z jamy vysmiaty technik a hovorí, ja som sa videl a učesal v odlesku na podvozku, takéto niečo som tu ešte nevidel, pochromované, vyleštené komponenty, to nemajú ani najdrahšie Rolsy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru