Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Klimatizace - oprava

Zdravím, mám doma už pár let split klimatizaci, a přestala fungovat, něco s elektronikou. Opravář se na to díval a řekl že to nedokáže spravit že už není k sehnání ta elektronika. Takže nejlepší řešení bude pořídit novou klimatizaci.
Tak mě napadla ještě jedna věc. Nešlo by z té klimatizace vypojit veškerou elektroniku a zapojit to přímo bez elektroniky? Prostě aby jenom chladila naplno, když ji zapnu do zásuvky. Ledničky přece taky nepotřebujou k chlazení žádnou elektroniku.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zjisti označení dílu s elektronikou a zkus "pohledat" na netu náhradní díly. Podobně jak říká Moas.…
George63 15.07.2018 00:16
George63
tak díky, zkusím a uvidíme. Ještě zkusím jiný servis a když nepomůžou tak se podívám po té elektroni… poslední
Láďa10 15.07.2018 20:06
Láďa10

Zjisti označení dílu s elektronikou a zkus "pohledat" na netu náhradní díly. Podobně jak říká Moas. Mnohdy se dají sehnat a problém vyřešit komplexně. Přímé připojení ventilátorů bych nevylučoval, ale zapojení kompesoru bez příslušné elektroniky, ktetrá jej řídí a hlídá, to bych nedoporučoval. I většina dnešních lepších lednic má řízeny kompresory elektronikou, ne pouze spínané.
Ale nakonec, pokud jsi se už smířil s tím, že budeš muset koupit novou, tak nic nestojí v cestě to vyzkoušet napojit přímo. Pouze bych, do jejího řízení, zařadil lepší prostorový termostat a případně časové relé, které by zajišťovalo, aby při vypnutí byl vypnut nejdřív kompresor a s menším odstupem pak ventilátor. Jestli ji vyhodíš s dobrým komresorem nebo jej "odděláš", na tom nic nezmění.;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru