Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Klimatizace - oprava

Ventilátor pracuje na sieť 230V/50Hz? Tak ho tiež švacni na priamo, odcvakni od riadiacej jednotky.

Prípadne napájanie agregátu a vetrákov (zrejme je jeden v exteriéri na chladiči a druhý na výparníku v byte) prepoj v paralelnom obvode 230V s klasickým izbovým bimetalom (nejaký lacný typu Rego vybavený termostatom) nech sa ti zapína/vypína sústava spolu s agregátom na základe nastavenej teploty v byte, napr. na 24°C. Viď lacný xindel http://ix.sk/KPIs7

Len mi oznám, kde to bývaš. Niekde na vrchnom podlaží pod plochou strechou neizolovaného paneláku? Nahoď na stropy rošt z drevených latí, nalep dve vrstvy Al reflexnej fólie na strop, nejakých 5cm tepelnej izolácie medzi rošty a finál sadrokartón. Znížiš si stropy o 8cm, ale pohoda.

Ja mám doma vyslovene kosu aj ak je vonku 36°C. Akurát sedlová strecha, hoci je 35cm medzi hranolmi nobasilom izolovaná+late, škridle, al fólie, sadrokartón, na južnej strane strechy je 20 panelov fotovoltaiky sa v lete mierne prehrieva. Dole, na prízemí, mám v lete normálne zimu, ako v psinci, max 22°C (obvodové murivo Ytong 45cm+25cm opláštenie a trojsklo v oknách) z južnej strany je od venca po základ durch sklo prekryté vonkajšími metalickými lamelovými žalúziami.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny