Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kombinovaný bojler - radši Tatramat, nebo Dražice?

Dobrý večer všem,
plánuji zakoupit kombinovaný bojler (ohřev elektrikou plus přes kotel), objem cca 120 - 160 l. Rozhoduji se zatím mezi Dražicemi, nebo Tatramatem, s tím, že v zimě bude bojler prioritně natápěn přes kotel, v létě přes elekřinu. Který mi doporučíte spíše, s ohledem na životnost, lepší parametry, servis, atd.? S jakou životností lze vůbec u současných modelů přibližně počítat (předpokládejme obvyklý stálý provoz v domácnosti)?
Předem děkuji.

Předmět Autor Datum
Mám dobré zkušenosti s Dražicemi. Vydrží i patnáct let, což je v dnešní době dost. Tatramat bojlery…
vernon 10.07.2018 19:57
vernon
Též hlasuji za Dražice.
Rce 10.07.2018 22:13
Rce
Dražíce, jednoznačně ;-)
Klapavka 13.07.2018 07:40
Klapavka
Tatramat nebrat, "tatramatky rodeo". http://www.tatramat.com/kontakt Slováci nedokážu ani poriadne…
Nuda 13.07.2018 08:31
Nuda
Právě jsem objednal OKC 125. Dražice.
milan.cukrar 13.07.2018 10:20
milan.cukrar
Za několik desetiletí provozu dvou bojlerů současně ve vícegeneračním domě mám tu zkušenost, že Draž… poslední
S4R 23.07.2018 12:26
S4R

Tatramat nebrat, "tatramatky rodeo". http://www.tatramat.com/kontakt

Slováci nedokážu ani poriadne odkukať z finálneho výrobku, nie to ešte niečo kvalitné zdokonaliť a vyrobiť, sú to šlendriáni, zlodeji, špekulanti, neodborníci, ako keby sa to stádo húfne skrížilo s nájazdom lenivých cigáňov, chazarov, židov a kočovníkov. Sadnúť na koňa a hijá-hota smer do sveta kočovať. Dnes si SVK lúza kupuje najdrahšie telefóny prilepené večne na palice a k tomu, ako bonus, leštené, kapitaľistické, tuzexové tátoše s jagavou, trblietavou chromovanou prednou rozškľabenou držkou (maskou), minimálne s dvomi chromovanými rúrami v prednej kapote (ako keby mali v úmysle pred sebou všetkých ostatných vodičov zožrať) s ktorými sa presúšajú 24-hodnín denne okolo domu po uliciach a okolo auparku, pričom sa s plackami na gebuli za sklom tvária, ako riaditelia zemegule bez ktorých by skapal svet.

Za několik desetiletí provozu dvou bojlerů současně ve vícegeneračním domě mám tu zkušenost, že Dražice vždy odešly do věčných lovišť dříve než Tatramat... a to mám Dražickou fabriku za humny, ale lokální patriotismus stranou - já volím Tatramat. 15 let zatím zvládl asi každý, Dražice nám kolísaly mezi 8 a 12 lety. Ale obecně ani s jedním výrobkem asi neuděláte chybu, vydrží to dlouho, díly jsou k dostání a vodu to ohřeje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru