Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ako spravit lavicky okolo ohniska?

L-profil prekryješ napríklad pri zváraní na základ zvaru druhého, podkladového L-ka, železo sa v zvare dá natiahnuť (zapružiť) do správneho smeru ak sa zvar teplom mierne ohne.

Najprv si sprav na ponku (na rovine) základný rám, obdĺžnik určený ako podklad na fošne z masívu. K tomuto základu sa postupne navaruje, nohy (stojky) do pravého uhla, vzpery, rozpery do pravých uhlov v rohoch apod. Podľa potreby a váhy osadenstva. Hlavne, aby stojky nevadili a nezakopával si o ne nohami pri sadaní. Tiež by nemalo železo presahovať fošne, chladí a je nepríjemné na dotyk.

Ak je lavica pevne osadená v betóne, je možné v strede lavice zvariť lícami dve L-ká k sebe kvôli pevnosti, zamedzeniu ohybu a knísania lavice pod váhou. Aby sa nemuseli variť na krajoch štyri nohy na každom rohu lavice.

Zober si tušku a papier, začni s 3D nákresom podľa predstavivosti.

lavica sa dá vyrobiť, zvariť napríklad z jedného kusa do trojštvťového oblúka, povedzme o priemere 400cm, ako koloseum okolo ohniska.

Problém je s ohniskom a jeho vzdialenosťou, niekedy pálí fest žiara do kolien v prípade, ak sa harcuje, niekedy je treba lavicu prisunúť, ak je vonku kosa, apod.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny