Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zdrsnenie oceleveho povrchu

Zdravim,

Potreboval by som upravit povrch zrkadlovo vylestenej ocele tak, aby mi na tom prijatelne drzal epoxidovy tekuty kov. Iny sposob spojenia okrem lepenia zial nie je mozny.
Skusal som len tak pre zaujimavost naniest tento tekuty kov na ocelovy povrch a nalepit tam kusok pliesku. Samozrejme sa to od takto leskleho povrchu velmi lahko odlepilo.

Preto sa chcem opytat, cim co najlepsie povrch zdrsnit. Staci mechanicke osmirglovanie, alebo bude lepsie napriklad naleptanie v nejakej (akej ? ) kyseline pripadne hydroxide ? Chcem aby bol vysledok pokial mozno co najlepsi a tekuty kov na tom naozaj drzal.

Dakujem,

Mato

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Můžeš přesněji specifilovat o co jde, případně o jak velké plochy lepení a jaká síla bude na spoj pů… poslední
George63 27.06.2018 20:50
George63

Můžeš přesněji specifilovat o co jde, případně o jak velké plochy lepení a jaká síla bude na spoj působit? Možná by bylo možno i zvolit jiné lepidlo (tmel).
Já třeba lepil nerez na nerez (taky hladké, nezdrsněné, pouze dobře odmaštěné), plošky cca 2 x 4 cm2 (madlo na dveře lednice) mamutem (Den Brave) a nešlo to urvat. Když jsem to chtěl oddělit (lednice šla na reklamaci) musel jsem to "podříznout" plochým lámacím nožem. A i tak to byla fuška.;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru