Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elektromobil - alternátor?

Zdravím,
otázka lajka. Slyšel jsem, že v elektromobilu prý není alternátor, je to pravda? Nějakým velmi účinným alternátorem by se přece dojezdnost na jedno dobití výrazně prodloužila, ne? :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kdysi mne zajímalo, jestli elektrokola mají schopnost při brzdění rekuperací dobíjet baterky. Údajně…
Yarda 26.06.2018 09:24
Yarda
Blbe se tam resi ovladani ty elektromagneticky brzdy. Driv bejvaly trolejbusy tripedalovy - zrychlov…
bahno 26.06.2018 14:54
bahno
Na každém normálním elektrokole jsou brzdové páčky spjaté s vypínáním pohonu elektromotoru, takže vy… nový
PLV 27.06.2018 16:04
PLV
Vypnout koncak a dva linearni snimace, z nichz minimalne jeden je SIL2, to je trochu jina liga. A je… nový
bahno 27.06.2018 20:52
bahno
ano je to pravda. a ak tam das dva tak mozes elektrinu predavat elektrarnam a to sa oplati! nový
fallon 27.06.2018 16:07
fallon
Taky řešení: http://www.autoforum.cz/predstaveni/v-kolumbii-stvorili-vuz-s-novym-zpusobem-pohonu-jeh… poslední
Yarda 05.07.2018 22:29
Yarda

Blbe se tam resi ovladani ty elektromagneticky brzdy. Driv bejvaly trolejbusy tripedalovy - zrychlovac, elektrodynamicka brzda, mechanicka brzda. No u trolejbusu se to uz sprahlo, ze teda v prvni casti naslapnuti jede elektrodynamicka brzda(a mozna se rekuperuje, zalezi na stavu site) a dal pokracuje mechanicka brzda, resp. jdou v soubehu. U kola by to znamenalo pridat dalsi packu, nebo zkomplikovat brzdy kusem mrtvyho chodu s potenciometrem. Kdyz vim, jakej ma beznej uzivatel problem sestelovat normalni brzdy na kole, tak s timhle by si brzdy neseridil prakticky nikdo.
Navic, nemyslete si, ze tou rekuperaci se protahne dojezd nejak zasadne, to mozna u elektrobusu a pojizdeni po meste(a ani v tomhle pripade to neni zazrak), na kole co jede a zas tak moc nebrzdi to budou maly jednotky procent.

Na každém normálním elektrokole jsou brzdové páčky spjaté s vypínáním pohonu elektromotoru, takže vyrobit odpínatelnou rekuperaci při brzdění by nebyl žádný problém. Možná to tak u nějakých kol je. Musela by být ještě možnost vypínání rekuperace při šlapání bez pohonu. Ale co by ještě tak zákazníci chtěli za kola v ceně několika desítek tisíc, blížící se ceně slušného nového skůtru nebo slušného ojetého automobilu. Jasně, že nejlepší řešení je žádnou rekuperaci u kol nepoužívat. :-)

Vypnout koncak a dva linearni snimace, z nichz minimalne jeden je SIL2, to je trochu jina liga. A jeste by clovek potreboval pridat odpornik, aby ta elektrodynamicka brzda fungovala i kdyz si nekdo dobije kolo na Spicaku a zahaji cestu smerem na Klatovy, protoze prebijet baterku nesmis a fakt, ze ta brzda najednou z niceho nic prestane fungovat a musis domacknout na druhou neni uplne optimalni.
Ale jak rikam, hlavni duvod nebude slozitost, ale jen marginalni prinos ty rekuperace - a ver mi, ze mam vcelku kvalifikovany odhad, elektromobilita a baterky je momentalne muj job.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru