Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oprava komínu

Ještě trochu přídavek, pokud je zájem.:-D
Kdy byl komín vyčistěn? Podle zazděných dvířek a dotazu ("opruz dostat se k horní části") zřejmě dosti dlouho ne. Výška komína nebude těch 8 m, to asi přeháníš. Ale vysokej je dost. Možná by bylo schůdnější se dostat k horní části ze střechy. V případě obavy z pádu z výšky, domluvit s odborníkem na "práce ve výškách". Zabývají se jimi kluci, kteří se výšek nebojí a většinou se najdou v každé lokalitě (lezci).
A provédl bych celkovou opravu a vyčistění komína.
1. Obnovit komínová dvířka, případně provést nová ve výšce cca 1,2-1,5 m (byla by lepší poloha na čistění a blíže k vrchu) a vybrat saze z komína. V budoucnosti možno možná komín čistit i ze spodu ocelovou štětkou na dlouhém ocelovém motaném drátu až nahoru.
2. Vylézt pomocí dlouhého žebře na střechu a komín a bylo by dobré vytáhnout a sundat tu eternitovou rouru, sejmout její stříšku a řádně ji vyčistit. Bývá dosti často silně "zarostlá" seškvařenými sazemi.
3. Trhliny v omítce komína, pokud je pevná, vyškrábat, vyčistit a zaplnit akrylátovým tmelem, je částečně elestický a dobře přilne (bylo by vhodnější než malta).
V případě že by byla hodně zvětralá, otlouct, spáry vyškrábat a komín, v horní části, od sopouchu, znova omítmout hrubou i fajnovou omítkou.
4. Část od sopouchu od kamen, po horní část komína, by nebylo marné uvnitř vypouzdřit nerezovou komínovou trubkou vhodného průřezu.
5. Pak osadit zpět tu eteritovou rouru.
Rada jednoduchá, ale práce nepříjemná a trochu složitější. Ale pak by mohlo by být zase, na delší dobu, pokoj.;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny