Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kmenová pásová pila Cutter

S tou konkrétní pilou ve Tvém odkazu sice zkušenosti nemám, ale před cca 20-ti lety jsem dělával elektrorevize pásových pil podobného systému, pouze byly profi a s elektromotorem pohonu pásu pily a měly rovněž posun vozíku s pilou, na druhý samostatný elektromotor. Pochopitelně dráha byla z ocelových profilů, ne dřevěná. A majitelé na nich řezali poměrně velké množství dřeva, byli to, v té době, většinou výrobci dřevěných europalet, po kterých byla v té době velká poptávka. Takže řezali hlavně prkna a hranolky. A byli celkem spokojení a řezání bylo přesné, což bylo pro europalety důležité. A určitě to nebylo "pižlání".;-)
Myslím si tedy, že s ní bude lepší a rychlejší práce, než s adaptací těch řetězových pil, na které Ti poslal v odkazech inspiraci nocturne. Jeho odkazy jsou inspirující, ale osobně si myslím, že s tou pásovkou by byla práce jednodušší a lepší.
Pouze bych snad uvažoval spíš opravdu o dráze z kovových L, nebo U profilů a možná i o bočním, ručním, lanovém, nebo řetězovém pohonu klikou, jenž by vozík táhl, případně s ním pohyboval a nebylo nutno vozík tlačit. Pochopitelně v případě, že by byla pila umístěna stacionárně.
Co se týče upínání kulatiny, je to v technickém návodu u Tvého odkazu. Provádí se to zajišťovacími klíny a po ořezání jedné plochy pak se položí na plochu a uchytí se bočními zarážkami.
Takto to dělali i na těch profi, pouze ty klíny a zarážky byly součástí konstrukce dráhy a snadno stavitelné se svorníky, na příčných ocelových nosnících, mezi pojezdovou dráhou. :puff:

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny