Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "Vynešené" slepice z velkochovu

Zdravím, pořídil jsem na zkoušku vyřazené roční slepice z velkochovu (25kč-kus) zajistil jsem jim velký výběh, dobrý kurník. Myslíte, že se takové slepice naučí na noc schovávat do kurníku, hřadovat, zobat trávu?
Přivezl jsem je včera odpoledne, zavřel jsem je do kurníku ať si zatím zvyknou na něj a až dnes ráno je pustím, nehřadují ale, všechny spí namačkané na sobě v kurníku na podlaze.
Má s těmito vyřazenými slepicemi někdo zkušenost?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vypustil jsem je dnes ráno, ale že by se nějak hnaly na trávu se říct nedá. Ty odvážné opustily kurn…
Slepice 23.06.2018 13:47
Slepice
Chce to vydržet, trvá to cca 2 až 3 týdny, než se srovnají. Pak je to v pohodě. Brali jsme je několi… poslední
Richard LB 02.07.2018 13:43
Richard LB
Zdravím Slepice rozhodně nejsou "blbé", ale musíte si uvědomit že se právě vrátili z "koncentračního… nový
PETR M. 24.06.2018 08:01
PETR M.

Vypustil jsem je dnes ráno, ale že by se nějak hnaly na trávu se říct nedá. Ty odvážné opustily kurník ale zůstaly hned pod ním a nikam dál se nehrnou. Hodil jsem jim i salát, nasekal kopřivy, ale nic moc zájem. Zato granulované krmivo tlačí o 106. Jsou na to zvyklé no...
Na začátku byly neustále namačkané v rožku na sobě, až tak že jsem se bál že ty spodní se udusí. Teď už pobíhají samostatně kolem kurníku, ale dál do travnatého výběhu zatím nevkročila žádná.
V hnízdech mám podkladky, ale zatím do nich nesnáší, snáší jen tak na zem, od rána 9 vajec (14 slepic).
Ale je tam vidět pokrok tak to snad půjde a ještě budou mít pěkný život :-)

Zdravím
Slepice rozhodně nejsou "blbé", ale musíte si uvědomit že se právě vrátili z "koncentračního tábora", i lidem by trvalo než by se znovu "zorientovali" i několik dnů a trauma si většinou nesou někde "vzadu" zasuté až po zbytek života, zvířata nejsou určeny podobně jako lidé pro trvalý režim v "koncentráku", z toho důvodu beru vejce jen od známého z domácího chovu kde vím jak se ty slepice mají oproti těm v klecích naprosto skvěle, vzduch sluníčko zahrádka volný pohyb i kuřata si nechává přirozeně vysedět a tak to má být.....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru