Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "Vynešené" slepice z velkochovu

V prípade domácich kur hrabavých je to pud. Za tri dni budú ako doma, začnú sa chovať ako sliepky s voľným výbehom, dokonca začnú aj hradovať, sadať na vyvýšené miesta. Len im pristav šikminu z pevných dosiek osadenú špriclami alebo na mieru vyrobený rebrík pod 30° uhlom sklonu. Musí byť pevne ukotvený, slepice po šikmine pohodlne kráčajú. Ak im spevnie svalstvo, začnú po troch mesiacoch vyletovať zo zeme na hrady.

Ak chceš zachovať aspoň dva roky znášku, dokupuj na prikrmovanie zmesku pre nosnice (obsahuje o.i. aj sušené zelené prímesy, ďatelinu apod.), do vody na napájanie kvapkaj z času na čas A,D vitamín pre zvery a tiež je vhodné kúpiť ako doplnok stravy mletý, drvený vápenec, spracovaný pre nosnice kvôli pevnej škrupine vajec.

V prípadne rozmanitej, výživnej, plnohodnotnej stravy, hlavne pohyb vonku na Slnku, ÚV žiarenie, sa sliepkam z časti regenerujú vynosené pohlavné orgány.

Ak máš záhradu, predpestuj si ešte teraz zo semena v tégliku priesady; Tekvica špagetová, tekvica dlhá, žltá dyňa a Cukety. (postreky kuprikolom na listy tekvíc sú nutné, lebo ich zožerie biela pleseň).

Sliepky ich okrem listov šalátu zbožňujú. Mne zostane na jeseň cca 300ks veľkých tekvíc, cukiet a tie okrem pre seba vysušených jadierok hádžem rozpolené pozdĺž sliepkam. Len taký rachot, ako pažravé slepice vnútro cukiet vydzobú. Tiež dávam sliepkam popadané, vytriedené, trhovo nepredjané ovocie, jablká, hrušky, listy kapusty apod. (Zbytok ovocia vypálim pre seba na 3x prepálený 60% chutný kalvados).

Od začiatku mesiaca októbra slepiciam v kurníku v noci svietim 15W teplou LED E27 napojené na vonkajšie čidlo, ak sa vonku zotmie. Lebo by v zime prestali nosiť kvôli krátkemu dňu.

Daj bacha na dravce, káňa (circus cyaneus) je sviňa (lovia v húfoch). Mne z neba, ako šutre, pred mojimi očami aj pred čoklami spadli dve káňe na vypustené slepice a bolo po dvoch sliepkach. Psi sa nestačili tiež spamätať, ani nestihli zareagovať, bol to blesk, žuchnutie. Na zemi zostali poletovať dve períčka zo sliepok. Kohút sa zľakol, že uletel v šoku asi kilometer preč.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny