Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaké máte zkušenosti s křovinořezy z Low End konce?

Co jsem před pár lety utrpěl zkušenost se zakoupeným křovinořezem
https://kutilska.poradna.net/questions/2256592-jake-mate-zkusenosti-s-krovinorezem-hecht#r2329604
a zase jsem si půjčoval křovinořez od zahrádkářů (žádné problémy jsem s ním neměl, ale musel jsem plánovat, kdy si ho půjčím a kdy ho zase budu muset vracet) jsem si zkusil koupit tenhle v TESCu - dokonce byl zrovna v akci, cena byla o chloupek nižší.
[82676-gf-jpg]
Dokud sekal, sekal dobře, ale během sekání (poprvé jsem sekal zahrádku) začala zlobit startovací šňůra (to jsem průběžně opravoval) a pak přestal startovat úplně (motor zadřený nebyl, svíčka jiskru házela).
Tak jsem to reklamoval, když sem se po měsíci ptal, jak to dopadlo, prý ta závada je neopravitelná a na rozdíl od firmy v odkazu výše mi vrátili peníze - v prodejně měli křovinořezy stejné značky, ale nenabídli mi výměnu, asi věděli, proč.

Tak se chci zeptat, zda máte někdo lepší zkušenosti s tímhle typem (že bych si ho zase koupil) nebo zda mi můžete doporučit jiný typ za podobnou cenu, aby nebyl jen na jedno použití.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Křovinořez je velmi namáhaný stroj, kupovat hobby kosu za pár šušňů na středně velkou zahradu, nebo…
vernon 23.06.2018 11:52
vernon
Křovinořez Oleomac si pořídili zahrádkáři, občas jsem si ho půjčoval, asi se k němu pokorně vrátím.… nový
Yarda 25.06.2018 07:50
Yarda
Raději si sežeň starší Oleomac. Dostaneš jej za skoro stejné peníze jako ten, který uvádíš, ale slou… nový
Jan Fiala 25.06.2018 08:29
Jan Fiala
Už jsem o tom taky uvažoval. Když jsem procházel bazary a nějaké křovinořezy tam měli, tak se mi moc… poslední
Yarda 25.06.2018 09:04
Yarda

Křovinořez je velmi namáhaný stroj, kupovat hobby kosu za pár šušňů na středně velkou zahradu, nebo dokonce na vyžínání delší tuhé trávy, se nevyplatí. A to už nemluvim o sekání náletoveho křoví...
Mám uz dvanáct let farmářku od Stihlu s příslušenstvím (sekáče, trojzubce, pilový kotouč, strunová hlava), stálo to tehdy všechno úhrnně cca 35 000 Kč a jsem spokojen.
Čemu bych se vyhnul obloukem, jsou výrobky od Oleomacu. Tváří se to jako střední třída, ale technicky je to často lowend, má to problémy s karburátory a úhlovými převody. Taky strunové hlavy jsou chatrné, brzy se zničí. Navíc, farmářský křoviňák s dvoutaktem by měl mít aspoň 1,6kW, aby se pri sekání křovi a delší trávy nedusil. Prdítka od Oleomacu jsou výkonově poddimenzovaná.

Křovinořez Oleomac si pořídili zahrádkáři, občas jsem si ho půjčoval, asi se k němu pokorně vrátím. Ten co mají nemá nijak oslnivý výkon, ale dokážu s ním posekat trávu na zahrádce aniž bych musel dělat cokoliv jiného než občas nalejt další benzínovou směs a namotat novou strunu.

Na Zpovědnici občas mlamojové shánějí kde koupit levně trávu. Ale když jim nabízím, že si ji mohou u mne posekat zadarmo, zatím žádný neprojevil zájem.
:-D:-D:-D:beer:

Jo, jednu závadu prý měl, jak mi říkal ten pán co se o ten křovinořez staral a půjčoval ho: Paní co si ten křovinořez taky půjčila si stěžovala, že neseká, závada byla v tom, že tam neměla strunu. A i takové vypůjčovatele ten křovinořez už přežil.

BTW: Poněkud se divím, že v době různých povinných certifikátů, akreditací, ES Prohlášení o shodě, značek CE, GoDoPRdelí a jiných eurovymyšleností si takové strojky co se u nich dají předpokládat nějaké problému nákupčik nevypůjčí a osobně je nevyzkouší (případně tím nepověří nějaký zkušební ústav) než rozhodne o jejich zařazení do prodeje.

Raději si sežeň starší Oleomac. Dostaneš jej za skoro stejné peníze jako ten, který uvádíš, ale sloužit bude mnohem líp. Mám křivej sad, přes 2000m2 a bez pořádnýho křovinořezu, který vydrží makat pár hodin v kuse bez přestávky bych to neposekal. Před pár lety jsem koupil starší Oleomac 746 a jede jak drak.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru