Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou anténu na pozemní digital?

Jestli je už kabel starý, nebo v místě ohybu nebo u konektoru poškozený, a má tudíž velký útlum, tak si můžete koupit deset nových antén a signál vám přes neprůchodný kabel neprojde.

Zkuste nejdřív nějak přezkoušet kabel, nebo samotnou anténu.

Pak teprve uvažujte, co koupit, jestli anténu, nebo kus kabelu dva F-konektory (při koupi se musíte podívat na průměr kabelu, F-konektory se vyrábějí pro kabely s průměrem 5 mm, 6,5 mm a 7 mm, nekupujte v drahých krámech dokonce za 89,- Kč!!!! když se dá F-konektor koupit v dobrém obchodu za 7 Kč).

Poznámka: kabel, který je přímo vystavený povětrnosti, slunečnímu záření, horku, mrazu, dešti, suchu, atd postupně rozpraská a dovnitř se dostává vlhkost, která opět mění vlastnosti materiálu uvnitř (dielektrika) i stínicího opředení, což je druhý vodič souosého kabelu, a kabel pak má různé "mouchy", což se projeví hlavně útlumem. Pokud se dokonce hýbe větrem, tak může dojít k poškození kabelu v místě ohybu, nejčastěji hned u konektoru. Někdy stačí poškozený kousek kabelu ufiknout, kabel zkrátit, nasadit nový konektor a pokud kabel nemá velký útlum, ještě může vést signál k plné spokojenosti.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny