Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pergola.Všetky spoje len oceľou?

Dobrý deň.
Idem robiť pergolu,bude mať jednoduchú pultovú strechu teda skôr to bude prístrešok.Umiestnená bude 10 min. šlapania do kopca, materiál len ľudskou silou a elektrina tam nie je.Na zabetonovaných patkách U budú stáť stojky 10x10.Predný pár stojok výška 2,4m,zadný pár 2m.Rozteč medzi stojkami v páre 2,2m , rozteč medzi pármi 2,5m (v osi stojok).Na každom páre položený trám (vaznica) tiež 10x10 dlžka 2,5m teda bude presahovať 10cm na každú stranu.Tam budú položené krajné krokvy z celkových štyroch dlhé 3m, rozmer 6x12. Krokvy budú spájať predný a zadný pár stojok položením na trám a súčasne budú mať dopredu aj do zadu presah cca 25 cm.Na krokvách naprieč strešné laty 5x4 s presahom 25cm.Na tom plech.krytina (este neviem aká). Rozmer strechy cca 3x3m. Nemám možnosť zárezov,dlabania,čapovania,všetko bude spájať oceľ.
1. Spojenie trámov so stojkami zhora skrutky,zo spodu po oboch stranách uhoľníky s prelisom.
2. Šikmé podpery trámov skrutky+uhoľníky 135°.
3. Krokvy na trámoch len položené a neviem,či na spoje treba použiť všetko dostupné. Uhoľníky môžu byť po dva na tráme ku každej krokve,spojky vaznice ľavá aj pravá tam môžu byť na každú krokvu aj 4.Dve spredu a dve zvnútra.

Poprosím niekoho skúseného najlepšie živiaceho sa takýmito konštrukciami ak využijem všetko,čo som popísal bude to držať?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny