Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Benzínový postřikovač na brambory a ovocné stromy

Dobrý den - v těchto dnech mě dosti trápí mandelinky. Mám asi hektar brambor a k tomu ruční postřikovač 5l a to se nedá. Zvažuji nějaký levný motorový postřikovač. Našel jsem toto. Nemáte s tím někdo zkušennost? Bude mi to stačit na hektar brambor a postřik ovocných stromů nebo se na to vykašlat a koupit raději něco výkonějšího. Díky za postřehy.
IVAN

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Bohate stačí. Správne by sa to malo volať "rosič" lebo turbína vytvára jemnú hmlu vodnej pary, ktor… nový
Nuda 19.06.2018 11:08
Nuda
Bacha na to - jsou motorové postřikovače a motorové rosiče. Postřikovač má na konci trysku a stříkáš… poslední
nerady 19.06.2018 22:41
nerady

Bohate stačí.

Správne by sa to malo volať "rosič" lebo turbína vytvára jemnú hmlu vodnej pary, ktorá zasahuje min. na vzdialenosť 10-12 bm od dýzy, čím sa šetrí postreková zmes oproti klasickým, záhradným, tlakovým postrekovačom, ktoré chrlia kvapky.

Podľa mňa, ber. Detto: http://www.gardenmax.sk/obchod/action/productdetail/oc/187.xhtml

Našťastie americký brúk, drobné larvy po vyliahnutí, nepotrebuje silnú dávku, kape už pri jednom rozpustnom Mospilane 20 SP - 0,6g, na dávku 10l vody. Tento rok mi stačili zatiaľ tri postreky aplikované na vňate zemiakov Mospilanom. Ešte sa síce objaví druhá generácia, možno aj tretia, však je to teplotne posunuté.
-----------------------------------------
Osobne mám velice dobrú skúsenosť s postrekovačom zn.: Agrimotor na gelový akumulátor s elektromotorom v cene cca 70€
https://www.pricemania.sk/tlakove-postrekovace/agrimotor-sx-15d/

Elektromotor tlačí 3,5bar, sú k sade aj dve trysky, teleskopická, výsuvná tyč, nabíjačka. Za 70€ ju mám už od roku 2010 v 100% stave, používaný je ročne na asi 150l rozrobených postrekov.

Len v prípade 15l objemu kvapaliny je komplet fest ťažká nálož na gurtne a chrbát. cca asi 25kg činí dokopy váha.

Moja polovička ma chcela zastúpiť v postreku jabloní, zarobila si na záhradnom stole postrek, naplnila Agrimotor hadicou, navliekla si gurtne na plecia a takmer sa pod tiahnu prekotila na chrbát, ako brúk pytlík horeznak na krovky. Pre slabšie, útlejšie ženy, nedoporučujem.

Bacha na to - jsou motorové postřikovače a motorové rosiče. Postřikovač má na konci trysku a stříkáš tím v menším kuželu. Motorový rosič má na konci plastovou hubici a bereš tím větší plochu bez přesnějšího zásahu. Na hektar brambor bych zvolil spíš rosič, používal jsem ho před léty na bolševník a měl jsem s tím dobré výsledky. Záleží co budeš chtít použít za postřik na stromy a kolik jich máš.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru