Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Potkani na dvorku

Dobrý den , prosím o radu jak se zbavit potkanů ze dvorku , máme psa ( jídlo dostává až večer pouze doma) který je ve dne venku v noci doma. vlezli mi i nad nápravu do auta a pes se mohl zblázit jak běhal kolem až jsem vystříkal podvozek vodou tak vyběhl ven a pes ho chytil , další se schovávají v kotci kde měl pes na betonových dlaždicích dřevěný rošt tak pod něj ( ten jsem zrušil) dnes pes hrabal v boudě , (je zateplená dvojitá )prohledl jsem ji a nic až když jsem s ní popojel opět vyběhli dva byli v prostoru mezi betonovou podlahou a dnem boudy která je na kolečkách ( mezera max 3 cm)
bylo tam dost trusu a pes teď stále čmuchá kolem .vše jsem myl tlakovou myčkou a zjistil že dlaždice 30x30 na podlaze boxu jsou podrabané a mezerami tam mizí dost vody , po hodině vyplavování se propadl jeden dořez dlaždice ale voda stále mízí a nikde nevytéká( mezery mezi dlaždicemi jsou max 1 cm ) vedle je zděná kůlna s betonovou podlahou silnou cca 15 cm tak tam snad nebudou . prosím o jakoukoliv radu synek rád polehává na trávníku a nerad bych aby se nakazil

Předmět Autor Datum
Prostor čistě vyklidit, nalíčit nástrahy tak, aby se k nim nedostal pes. Potkani nesnášejí čisto a n…
milan.cukrar 19.06.2018 06:31
milan.cukrar
To vypadá v prípade prehryzených nor na kanalizáciu (septik, žumpa) v blízkosti alebo priamo pod dvo…
Nuda 19.06.2018 09:23
Nuda
Pleteš si potkana s krysou, potkan je všežravec.
kejki 19.06.2018 16:02
kejki
Myši úspěšně odpudí pryč hadra namočená v benzínu strčená do jejich nory. Smrdí jim to a odstěhují s…
MartinHL 19.06.2018 10:55
MartinHL
Pokud máš psa, tak bacha na likvidaci potkanů trávením. Kdysi jsme měli kocoura a ten chcípnul poté,…
Prasak 19.06.2018 17:27
Prasak
Sklopná past je také řešení. Akorát když budeš potkana v sklopce topit tak to trvá více jak pět minu… poslední
nerady 19.06.2018 22:29
nerady

To vypadá v prípade prehryzených nor na kanalizáciu (septik, žumpa) v blízkosti alebo priamo pod dvorom, kde sa drží voda, splašky s potravinami, ľudské výkaly. Potkan, či krysa sa prehryzú aj cez 30cm hrubý betón. (Kedysi sa zalievalo do poteru rozbité sklo od nezálohovaných fľaší). Nahonená samica hľadá vhodné, teplé, ale suché, chránené miesto pre vrh mladých. Preto sa chová, ako divá sviňa odtrhnutá z reťaze, kuše, hryzie po okolí, lebo hľadá vhodné hniezdište pre svoje rozkošné, hambaté, ružové batoľatá.

Ak máš pod dvorom potrubie s kanalizáciou, obetuj do výlevky aspoň 5 litrov čistého Savo originál (26% chlóru), vylej Savo do výlevok na noc, aby sa nesplachovalo a neriedilo vodou.
---------------------------------------
Jedine vhodná návnada, lebo potkan je bylinožravec, namorené zrno jedom je ideálne. Sú dostať morené poduštičky s kombináciu otrávenej žranice, len tie si potkani odvlečú do nory, pričom ich môžu nechať porozházané voľne po okolí.

Jedy by mali pôsobiť so spomaleným efektom, aby v prípade kolónie potkanov prudký jed neodhalili. Potom sa sebechutnejšej "mňamky" návnady viac nedotknú.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru