Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To nie je plast, ale tvrdený polystyrén. Mám doma otestované na takomto záhradnom nábytku, tj. 4x m… poslední
Nuda 19.06.2018 15:26
Nuda

To nie je plast, ale tvrdený polystyrén.

Mám doma otestované na takomto záhradnom nábytku, tj. 4x masívne stolice s operadlami a stôl takto:

1./ Základná syntetická farba (matná, ideálne biela, sivá) riedená C6000 (acetón), aby sa farba vpila do mierne acetónom rozpusteného povrchu

Napríklad: https://www.efarby.sk/s-2000-syntadur-zakladna-synteticka-farba-p1547

Po 48-tich až 96-tich hodinách vytvrdnutia základu nasleduje:

2./Vrchná syntetická farba na kov a drevo. Detto riediť C6000 (acetón), aby farba rýchlejšie pod štetcom zasychala na matnom základe syntetiky.

Podľa odtieňa nábytku je možné voliť odtieň syntetickej farby. Základ je vhodný svetlejším odtieňom, aby bolo pri prekrývaní lesklej, vrchnej syntetiky poznať rozdiel, kde je vrchný náter spravený a kde nie je.

Je možné nábytok natierať štetcom ak je farba dostatočne riedená alebo striekať pištoľou.

Po tomto ošetrení sa nábytok nemusí prácne umývať, lebo dostane leský, odolný povrch. Mám takto ošetrenú súpravu nonstop vonku v átriu pri bazéne.

Farba sa nelúpe, je vyslovene zažratá v základe, lebo acetón mierne narúša povrch nábytku.

Robil som to z dôvodu, lebo dnes už nie sú na trhu dostať také fest pevné, masívne stoličky, ktoré mojich 110kg ak si na ne hamstnem udržia, nerozbehnú sa širinou marinou nožičky na slnku, prípadne nerupnú, nezlomia sa.

Dnes sú dostať takéto, sú ti iba labilné šunty. http://ix.sk/QfFaC

Pozn:
tiež sa mi pod ÚV začal pôvodný povrch droliť, ako keby sa rozpadal poveternostnými vplyvmi, nedal sa riadne vyčistiť (jedine Savom), bol do povrchu zažratý sediment zo snehu a dažďov.

Pretože mám komplet átrium okolo bazéna vyložené prírodným bielym mramorom, sú tieto stolice k nezaplateniu, dvoma prstami ich človek prenesie, neškrípu, nehnijú, nezoxidujú, nefarbia ani neškriabu podlahu ak o ne náhodou zakopnem, či čokli sa honia okolo bazéna a narazia do stoličiek.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru