Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oběhové čerpadlo pro teplou vodu do 3. patrového domu

1./ Máš zanesený, ucpatý bolier vodným šutrom.

2./Sú zanesené výpustené fitinky, šroubenia, kolienka, 1/2" trubky vedúce von z bolilera smerom do batérií na teplú vodu vodným šutrom (červený krúžok na boilére).

Ak máš tlak z mestského vodovodu kvalitný, tolerancia cca 5,5bar podľa noriem, potom je inde chyba. Čerpadlo nepotrebuješ.

Osaď na studenú vodu potrubia vedúce do bojlerov týmto xindlom;
https://www.rsaquatech-eshop.cz/EUV-20-DOM-d2.htm

Sú dostať aj vsuvky, ako medzikusy do potrubia s permanentným magnetom s dostatočne silným poľom, nemusia sa napájať zo siete 230V /50Hz. Len je problém, že sa musí prívodné potrubie rozhodiť, na nové miesto vložiť tento magnetický medzikus. Čo chce inštalatéra, rezačku závitov apod.

Podmienka je, spotrebovať komplet vodu, jej obsah v boilere do 48 hodín, lebo sa CA++ kladne nabité ióny minú účinkom. Budeš mať síce na výtoku u hrdla batérie tvrdú vodu, ale boiler vydrží aspoň osem rokov nezasadaný šutrom, detto je to aj na výpustom potrubí z boiléra s teplou vodou. Tu sa najviac robí a ukladá v rúrach sediment. Niekedy sa za dvadsať rokov trubka úplne zanesie, že do nej nevsunieš ani skrutkovač po rozobratí rúr.

Prívody studenej vody do boilera sú v poriadku, tam sa neusadí takmer nič.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny