Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oběhové čerpadlo pro teplou vodu do 3. patrového domu

Zrejme máš vlastný zdroj vody.

Musíš investovať. Moje obľúbené samonasávacie čerpadlo, dá sa povedať nezničiteľné, na štyri generácie, je Sigma SVA 32 III° 1440 ot.min / 2.2kW agregát.

Tlačí smelo 11 bar, tj. do 110m výšky, prietok 70l min.
http://ix.sk/KaXyW

Tuším ešte existuje trojstupňové čerpadlo v podobe so 100L expanzkou, ako Darling. Ak nie, ani v bazáre, potom nádrž s tlakovým spínačom použi svoju. Len tlakový spínač na 3x400V musíš vymeniť pre tlaky: spodný zapínací 4,5 bar a vypínací 6,5 bar.

https://ivatoshop.sk/d/tlakovy-spinac-tsa-m-5-7bar/1304/

Tlaky sa dajú upravovať, spodný aj horný. Je pod krytom dvojité plastové koliečko, určené pri skrutkovaní na tlak spodnej pružiny. Len je to dosť náročné pre laika. Radšej nešahať. Medzitlak spínača je stavaný na 2 bar, ten sa nedá meniť. je daný na pevno.

Teda ak nastavíš spodný zapínací na 4 bar, zapne sa, a vypne sa až pri 6 bar.

Ak vymeníš upchávkoavý motúz v čerpadle namiesto pôvodného, lojového za teflónový špagát 4x4mm (6x6mm), prípade vyrazíš preč lojový motúz a nacpeš za sebou do priestoru príruby 5x rozmerovo vhodné silikónové guferá určené pre hnací hriadeľ, máš absolútny pokoj na 50 rokov bez údržby, žiadne doťahovanie upchávky na prírube, aby voda neukapávala okolo hriadele.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny