Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem MS-335.4U - Křovinořez motorový - Dolmar

MS-335.4U - Křovinořez motorový - Dolmar Dobrý den chci se zeptat, když ho nastartují za studena sytič nechám vypnutý když chytí sytič otevřu nechám 2-3 minuty zahřát. A poté mám udělat co sytič nechat otevřený a jít sekat nebo musím sytič zavřít. Tímto se ptám zda při sekání má být sytič otevřený nebo zavřený. Děkuji za odpověď S pozdravem Ladislav Grečnar

Předmět Autor Datum
Nevím, jestli dost dobře chápu dotaz, ale sytič je tam proto, abys nastartoval motor za STUDENA. Zap…
pařez 04.06.2018 14:54
pařez
V návodu to máte popsáno úplně polopaticky, tak jen pro upřesnění: na sání je klapka, která omezuje…
miran 05.06.2018 10:24
miran
Mně u Dolmara funguje sytič jako každý jiný. Když je motor studený, napumpuji benzín balónkem, zapnu… poslední
PaveJan 05.06.2018 20:18
PaveJan

Nevím, jestli dost dobře chápu dotaz, ale sytič je tam proto, abys nastartoval motor za STUDENA. Zapnout ho po nastartování, jak píšeš je tedy špatně . Neznám přesně tento křovinořez, ale třeba můj, nastartuji se sytičem a ten se sám vypne, stisknutím páčky plynu.
Pokud to u tohoto tak není, tak při studeném motoru nejdříve,, balonkem" nacupovat benzín, zapnout sytič zapnout vypínač zapalování . a nastartovat.. Po chvíli běhu vypnout sytič a pracovat. Sekat samozřejmě s vypnutým sytičem. Další starty s teplým motorem už jen bez sytiče.
U mé pily Dolmar třeba vůbec se sytičem nenastartuji. U ní nacupuji benzín dvakrát protahnu bez zapnutého zapalování, zapnu sytič a zapalování a nastartuji. Okamžitě chytne a hned chcipne, vypnu sytič a znovu chytne na první škubnuti a běží. Takhle funguje od samého začátku. Kupoval jsem ji před cca. 10 lety.

V návodu to máte popsáno úplně polopaticky, tak jen pro upřesnění: na sání je klapka, která omezuje průtok vzduchu. Tuto klapku (sytič) vy při startování zavřete a hned po rozběhnutí motoru ji pomalu otevřete. To je vše, žádnou další manipulaci s touto klapkou (sytičem) neprovádíte. Na symbolech vylisovaných u klapky vidíte v jaké poloze je zavřená a kdy otevřená. Takže sekáme s klapkou otevřenou!
Pokud by jste při teplém motoru zavřel tuto klapku, tak vám motor chcípne - bude mít málo vzduchu.

P.S. jelikož používáte pojem sytič zapnutý/vypnutý ....... je to takhle: klapka otevřená - sytič vypnutý, klapka zavřená - sytič zapnutý

Mně u Dolmara funguje sytič jako každý jiný. Když je motor studený, napumpuji benzín balónkem, zapnu sytič a zatáhnu za startér do té doby, dokud motor "neblafne". Pak sytič vypnu a motor nastartuji.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru