Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno LED pásik (regál pod prúdom)

To je divné. Předpokládám, že při montáži nikde nedošlo k porušení izolace vodičů, ani LED pásku. LED pásek je od podkladu izolován jeho konstrukcí a lepící vrstvou. Pravděpodobně se asi jedná o nějakou indukci přes kapacitu pásku vůči regálu. Čím si měřil napětí na regálu? Pokud jen doutnavkovou zkoušečkou, tak ta může ukázat i tu indukci. Ale je fakt, že je to takové, že je to cítit při dotyku. To je trochu podezřelé. Bylo by dobré alespoň nějakým mulimetrem změřit izolaci pásku proti regálu. Také při odpojení zdroje LED pásku zkusit izolaci zdroje mezi vstupem a výstupem. Zdroj by měl mít vstup oddělen od výstupu. Pokud by bylo vše v pořádku, tak se asi opravdu jedná o kapacitní indukci. Pak by uzemnění regálu pomohlo.
Nevím zapojení samotného napájecího zdroje pro LED. Je připojen dvou, nebo třívodičovým kabelem? Pokud třívodičovým, může být uvnitř zdroje třeba nějaká kapacita, nebo spojení výstupu s ochranným vodičem.
Proto by to chtělo zjistit, jestli je správně zapojená síťová zásuvka, která napájí zdroj. Hlavně je li správně zapojen ochranný vodič (nulák - kolík).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny