Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud tam je plynová přípojka, musíte mít na katastru u pozemku věcné břemeno. Přesné umístění veden…
Aaaasssa 23.05.2018 17:58
Aaaasssa
Ta plynová přípojka není nikde evidovaná, žádné věcné břemeno. Navíc v Plynárenské řekli, že je to n…
Emv 24.05.2018 12:58
Emv
Celá záležitost jde řešit několika způsoby. Oficiálně udělat přeložku potrubí a vše s tím spojené. O… poslední
nerady 26.05.2018 22:29
nerady

Pokud tam je plynová přípojka, musíte mít na katastru u pozemku věcné břemeno. Přesné umístění vedení Vám pak sdělí na rwe.
Umístit nic nad vedení samozřejmě nemůžete. Nevím přesný ochranný odstup od plynu, u vody je 2m.

Ta plynová přípojka není nikde evidovaná, žádné věcné břemeno. Navíc v Plynárenské řekli, že je to nezajímá, že je přípojka převedená do vlastnictví toho souseda (dnes 80 letý pán), který o tom nic moc neví. No a u nás už dostaly události spád. Můj zeť začal tedy kopat bazén a opravdu v hloubce asi 1,2 metru našel trubku. Zastavil tedy kopání, trubku údajně nějak obestavil snad úlomky zámkové dlažby, pak snad ještě na to nahrnul hlínu a pak udělal betonovou desku a na ní položil bazén. Já mám strach, co se může stát. Je jasné, že když přijdou plynaři zbouraj bazén, ale to mě netrápí. Já mám větší obavy, aby nehrozil třeba výbuch nebo něco podobného. Bojím se oprávněně?

Celá záležitost jde řešit několika způsoby. Oficiálně udělat přeložku potrubí a vše s tím spojené. Obložení zámkovou dlažbou je asi nejhorší řešení. Jakékoliv potrubí se většinou ukládá do písku jelikož ten neprodře potrubí v zemi. Můj způsob řešení by byl pokud soused nereaguje tento. Potrubí odhalit pod potrubí nasunout kabelový žlab a ten přikrýt víkem (tím vytvoříte chráničku). Poté zapískovat a pak stavět bazén. Poznámka k rychlému uzavření potrubí. Pokud už se stane průšvih a potrubí se při výkopových pracích přetrhne a pokud to nehoří tak nejrychlejší je zlomení plastového potrubí a ohnutý konec přivázat k stávajícímu potrubí. Můžete se mnou nesouhlasit, můžete tvrdit něco jiného ale to je tak všechno co můžete dělat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru