Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Sekačka - problém s udržením chodu

Dobrý den, po letech zprovozňuji starou sekačku Hecht s motorem DG350. První se nechtěla vůbec chytnout. Po vyčištění karburátoru jde nastartovat, ale vydrží tak tu dávku benzínu co tam je a chcípne. Udržím ji v chodu přidáváním benzínu přes gumový klobouček. Benzín teče, filtr vyčištěný, svíčka nová. Už se moc nechytám. Poradíte prosím? Má své léta za sebou, ale chtěl jsem ji dát ještě šanci :)

Děkuji MK

Řešení:

Dobrý den,

tak potvrzuji chybu v karburátoru. Půjčil jsem si z práce čističku a nechal to v ní smažit 30 minut (voda + jar + prášek na praní). Po vytáhnutí karburátor jako nový. Při vracení zpět jsem jehnout do komůrek musel nastříkat benzín, protože se nechytala. Pak se chytla a zahrada posekaná.
Teď bych ji asi potřebovat nabrousit. To už ale zvládneme nějak s borcem co to u nás dělá :)

Díky za nápady!

M.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak jsem si koupil jehlu a stříkačku a prostříkal všechny dírky co jsem našel. Stříkal jsem benzínem…
Kts 23.05.2018 21:11
Kts
Main Gáát, tesnenie pod hlavou sa nedá normálne skontrolovať, je nutné tesnenie po rozobratí vymeniť… nový
Nuda 23.05.2018 22:18
Nuda
Já bych to toho politiku netahal, nemám to v diskuzích rád ;) Omlouvám se, nejsem znalec. Myslel jse… nový
Kts 23.05.2018 22:53
Kts
Dobrý den,ještě by mohl být děravý ten gumový cupák,stačí mikrootvůrek a do směsi je přisáván vzduch… nový
Lubomír 24.05.2018 10:53
Lubomír
Dobrý den, tak potvrzuji chybu v karburátoru. Půjčil jsem si z práce čističku a nechal to v ní smaž… nový
Kts 25.05.2018 09:56
Kts
Dík za zprávu. Konečně je tu tazatel, který na konci sdělí výsledek.? nový
miran 25.05.2018 10:14
miran
Zkus naklepat jako kosu, tedy spíš jen srovnat ostří kladivem. Nůž vydrží delší dobu. poslední
Stefran 25.05.2018 23:10
Stefran

Tak jsem si koupil jehlu a stříkačku a prostříkal všechny dírky co jsem našel. Stříkal jsem benzínem, nic jiného jsem neměl. všude to stříká, všude to teče. Ještě jsem přemýšlel o spreji "čistič karburátoru". V práci máme ultrazvukovou čističku. Můžu si ji půjčit domů. Médium tam mám dát aceton, ano?
@nuda - těsnění pod hlavou mě napadlo, ale vypadá dobře :)

Main Gáát, tesnenie pod hlavou sa nedá normálne skontrolovať, je nutné tesnenie po rozobratí vymeniť za nové s podlepením drobných netesností, trhlín v matroši.

Totižto hliník použitý na tieto xindle je sviňa, starne, zoxiduje, pórouje, ako špongia. (myslím blok a hlavu).

Osobne mám kosačku objednanú na mieru cez Tuzex, 1984, štvortakt, dodnes ide ako víno, na jeden šup.

Okolití susedia, lúza komunistov, žobrota voličov zberby, ktorí kosili do roku 1989 ručne prípadne motormi z vykuchaných práčok na zbastlených podvozkoch, kupovali kosačky teraz, resp. dovoz na SR eštébáckou, boľševickou mafiou vykotenou roku 1998. Tieto lacné šmejdy kosačky nestačia nosiť do servisov.

Ja si kosím, enem fukot, hold fašistická lúza mafiánov komunistov počala podnikať ako Cigáni, lacno kúpiť, draho pakom predať. Hovno robiť, ako ich zlodeji rodičia vykotili a na zkomunizovanom, rozkradnutom štáte nakvasení s VŠ po roku 1948, rukavadítelia vykotili.

Aj do CR sa jeden eštébácky grázel uplatnil za "Bureša". Sado-maso národ detto v ČR, čím horší vagabund, tým ľepšie.....

Zlatí komunisti, aj mľiečko, aj chľebík ľacný boľ, aj záporná daň z obratu boľa, aj byty boľševici rozdávali svojim eštébákom zadarmo.

Dobrý den,ještě by mohl být děravý ten gumový cupák,stačí mikrootvůrek a do směsi je přisáván vzduch a tudíž špatný poměr směsi.Někdy se člověk nahledá,sekačky opravuji velice často,zrovna Hechta mám také,sice asi jiný model,ale co jsem koukal,tak pokud někdo něco nepředělal,tak karburátor stejný.
Jak jsem výše napsal,základem je plná plováková komora,která se stále doplňuje,nesmí však přetékat a potom,pokud všude teče benzin kam má,tak seřídit pomocí k tomu určených šroubků volnoběh.U sekaček to jde docela snadno,horší jsou motorové pily.:-)

Dobrý den,

tak potvrzuji chybu v karburátoru. Půjčil jsem si z práce čističku a nechal to v ní smažit 30 minut (voda + jar + prášek na praní). Po vytáhnutí karburátor jako nový. Při vracení zpět jsem jehnout do komůrek musel nastříkat benzín, protože se nechytala. Pak se chytla a zahrada posekaná.
Teď bych ji asi potřebovat nabrousit. To už ale zvládneme nějak s borcem co to u nás dělá :)

Díky za nápady!

M.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru