Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Docela dobře fungují slepice, jen jim to chvilku trvá... nový
JoDiK 20.05.2018 18:00
JoDiK
U toho záhonku 10 na 10 je možné rotavátorem na teru zlikvidovat trávník. Ale semena budou dál klíči… nový
kejki 20.05.2018 22:03
kejki
Možná by byla větší možnost odpovědi, kdyby jste napsal, proč chcete trávu likvidovat. Jestli chcete… nový
pařez 22.05.2018 12:15
pařez
Trávu, medzi ňou binec burín, postriekaj napríklad vodou rozriedeným prípravkom Kaput, Fondo a spol.… nový
Nuda 22.05.2018 13:10
Nuda
Rady nemáš blbé. Ale žádám o věcnost a držet se tématu. To ostatní je naprostá devalvace. Máš-li nep… poslední
sHpy00n 22.05.2018 13:47
sHpy00n

U toho záhonku 10 na 10 je možné rotavátorem na teru zlikvidovat trávník. Ale semena budou dál klíčit podle stupně zaplevelení. U malých kultivátorů je to náročnější, musí se postupně rozrušovat drn, ale po prvním zpracování už to jde lépe.
Dá se také bojovat netkanou textilií, nebo mulčováním, podle dalšího využití pozemku.

Možná by byla větší možnost odpovědi, kdyby jste napsal, proč chcete trávu likvidovat. Jestli chcete dát nový trávník, plochu vybetonovat, zúrodnit atd. Trávu můžete odstranit posekáním, postřikem, zrytím, textilií, zavézt kůrou, štěpkou, oblázky....

Trávu, medzi ňou binec burín, postriekaj napríklad vodou rozriedeným prípravkom Kaput, Fondo a spol. xindlov z radu herbicídov, účinných výhradne pri kontakte so zelenou hmotou habitusu rastliny. Tieto herbicídy sú účinné systémovo v komplet pletive celej živej rastliny, teda zlikvidujú aj koreňový systém. Po kontakte s vlhkou pôdou sa účinok stratí, chemicky sa okamžite neutralizuje. Neškodí semenám ihneď po výseve ani semenám s priamym kontaktom prípravku.

http://ix.sk/tv1RK

(Napríklad pupenec, pýr plazivý, praslička, to sú svine protištátne, americké, kapitalistické napelešené v záhone sľušných, ÚVKSČ stranou prevychovaných občanov, ktoré bežným rýľom nevyrazíš, ani ak vykopeš studňu po smere koreňa)

Musíš počkať po aplikácii rozstrekovačom v predpísanom pomere (daj radšej o 50% viac prípravku do 10l vody), než herbicíd zaberie a prenikne cugrunt do rastliny. Trvá to teraz pri mohutnej asimilácii asi tri týždne, než rastliny schradnú, zožltnú a uschnú. Potom rotavátoruj, ako divý. Ale nie skôr, lebo by sa herbicíd nedostal šťavami do hlbokých korienkov a po preoraní by sa zase ujali. Semená burín nezlikviduje, ako napríklad travex.

Nekupuj v žiadnom prípade cestou netu nepovolený Travex, Chlorečnan sodný (NaClO3), lebo ti sedem rokov po jeho aplikácii ani kukurica nevzíde, ani stromky nevzídu, ak aj, tak pokapú ak to preženieš s dávkou travexu.

https://sk.wikipedia.org/wiki/Chlore%C4%8Dnan_sodn%C3%BD

Ako zmes na výrobu výbušniny, nemám nič proti. Kupuj, zbastli v kuchyni nejakú rúrkovú.... nech má čo písať rubrika čiernej kroniky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru