Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zapojení elektromotoru do cirkulárky

Valcový kontrolér (v tomto prípade prepínač D-Y) môže mať zoxidované kontakty. Vytiahni prívodný kábel zo siete a pretoč ho viackrát medzi všetkými polohami. Kontakty by sa tak mali očistiť. Potom prepni do hviezdy a zmeraj ohmický odpor medzi fázami - všetky tri možnosti (x-y, y-z, x-z) musia byť rovnaké (niekoľko málo ohmov). Rovnako zmeraj odpor aj v polohe prepnutia do trojuholníka. Odpory musia byť menšie ako vo hviezde a hlavne rovnaké. Skontroluj aretáciu prepínača. Pri pomalom - príliš opatrnom - prepínaní môže zostať niektorý kontakt rozopnutý a motor pobeží na dve fázy. To je spojené s vyššími prúdmi a hlukom.
Pri používaní prepínaj rázne, počkaj až sa motor rozbehne vo hviezde a po ustálení otáčok prepni na trojuholník. Opäť rázne. Kontrolér musí vedieť, že chceš aby zopol všetky kontakty naraz a nie jeden, alebo dva.
Mimochodom 7,5 kW motor si pri prevádzke zapýta nejaký ten prúd. Si si istý, že máš dostatočne dimenzované poistky? Pri zapojení do trojuholníka má štítkový výkon (7,5 kW) a pri zapojení do hviezdy má cca 4,4 kW. Nestačilo by ti to?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny