Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Spínač v discmanu

Tak to nevím, na co to je. Ale snad všechny obdobné přístroje už od prvních tranzistoráků, měly pomocný kontakt odpojující baterie přímo v napájecím konektoru. Tedy po připojení napájecího zdroje, došlo k odpojení baterií. Tím je napájecí zdroj nadřazen bateriím a zejména se tím chrání baterie před nežádoucím nabíjením a vytečení článků.
Že by to bylo naopak a páčka by zjišťovala přítomnost baterií a připojila je spínačem, a odpojila zdroj, se mi zdá silně nelogické.

Proto, je pro možnost použití nabíjecích článků, u mého přehrávače ten návlek. Při použití normálních baterií a zdroje, jsou baterie odpojeny tím spínačem v konektoru. Ale v případě nabíjecích článků, je tím návlekem naopak napětí z konektoru přivedeno na baterie a je umožněno nabíjení. Myslím, že u tvého přehrávače bude funkce páčky obdobná.

Odhaduji: Odpojovací kontakt v napájecím konektoru, není po odpojení napájecího zdroje sepnutý. Tím jsou baterie odpojeny.
Ale po sepnutí spínače, který je ovládán páčkou, která nějak zjišťuje nabíjecí články, to hraje. Pravděpodobně tím, že spínač nabíjení ovl. páčkou nahradí nesepnutý spínač v napájecím konektoru.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny