Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Správné zapravení špalet a příprava pod parapet

Zdravím,
měnili nám okna, nová se přesunula na vnější hranu (zateplení fasády bude následovat) a chci se ujistit o správnosti dalšího postupu. Firma nám vnitřní špalety nechala (naštěstí) bez zapravení - díky tomu jsem objevil netěsnosti a lajdáctví, které by jinak skončilo nenávratně pod vrstvou malty. Přesahující podložky dle možnosti zkracuji, následně přelepím vnitřní parotěsné pásky (buď s perlinkou, nebo samolepící), dotmelím rohové spáry a napojení pásek, to stejné mě čeká z venkovní strany, kde šikovní zedníci pásky na několika místech prořízli. Potud mám snad celkem jasno.

Dalším krokem bude zapravení ostění a nadpraží - viz fotky, místy je neuvěřitelný mix materiálů a nahoře tipuju odkryté betonové stropní panely - je možné tuto spáru vyplnit PUR pěnou kvůli izolaci, nebo raději neřešit? Mám trochu obavy, co by nasákavý izolant mohlo v těchto místech časem udělat..

A nakonec dorovnání parapetní části, všichni mi doporučují obyč. beton a na něj parapetní desku, zedník mě dokonce výslovně varoval před doplňováním izolace. Naopak na internetu se objevují protichůdné názory, někdo doporučuje XPS/PUR desku, jiný tvrdí ničím neizolovat. Co radíte?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny