Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problémy s jednou stranou sluchátek

Dobrý den,
mám jistý problém, asi před rokem jsem si kupoval sluchátka od sony a mám takový špatný zlozvyk, že rád "žužlám" drát od sluchátek.
Po nějaké době přestalo fungovat jedno sluchátko, ale když kabel zmáčknu (ke každému sluchátku mám jeden) nebo ho nějak otočím tak začne fungovat ta strana.

Chtěl jsem se tedy zeptat, zda si sluchátka můžu opravit doma, nebo se obrátit na servis. (Sluchátka byla v celku drahá tak proto se ptám)

Díky předem za odpovědi.
Upravena velikost písmen. (Kurt)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Přežužlanej kabel se dá vyměnit i doma, pokud to umíš a máš na to vybavení. Za flašku vína ti to vym…
Prasak 10.05.2018 18:41
Prasak
Záleží na tom, jak moc jsou sluchátka rozebíratelná (mám zkušenost, že bývají nerozebiratelná, větši…
ml1 11.05.2018 11:15
ml1
Výměna v servisu by stála víc, než nový sluchátka, pokud to tedy není nějaký lepší model. I ty lepen… nový
Prasak 11.05.2018 12:46
Prasak
Záruční optravu, pokud je kablík od Tvýho "žužlání" viditelně poškozený, Ti žádný prodejce ani servi… poslední
George63 14.05.2018 20:30
George63

Záleží na tom, jak moc jsou sluchátka rozebíratelná (mám zkušenost, že bývají nerozebiratelná, většinou spojená lepením (včetně přilepených molitanů), i stará československá bývala nýtovaná), v první fázi by možná stačilo udělat by-pas (bajpás) té poškozené části, což by se mohlo obejít bez nutnosti sluchátka rozebírat.
Kolik by stála výměna kabelu ve značkovém servisu se neopovážím ani odhadovat. Je ale jasné, že domácím zásahem ztrácíš záruku (tedy pokud jsou v záruce, zkusit alespoň vysondovat, na kolik by taková oprava přišla).

Záruční optravu, pokud je kablík od Tvýho "žužlání" viditelně poškozený, Ti žádný prodejce ani servis neuznají. A výměna v servisu by byla asi dosti drahá. Ale pokud znáš přesně místo poškození, nejjednodušší je provést přestříhnutí v místě přerušení a propojení obou vodičů (případně vodiče a "stínění") a jejich zaizolování. Ale jde o to, zda to "zvládneš" sám, případně s pomcí dobrého kamaráda. Komfortnější je výměna toho kablíku, což není rovněž velký problém. Ale pokud budeš sluchátka rozebírat a bude to na nich po opravě vidět, pak Ti případná záruční oprava, v případě případného poškození vnitřku sluchátek, nebude rovněž uznána.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru