Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aku triedu betonu ?

To je jedno, akú tvrdosť použitého cementu zvolíš, cez aké "nano" sitá bol upražený mletý vápenec osiaty. Dôležitý je grit výplne, tj. musí byť použitý výhradne lámaný, vyvmývaný kremeň zbavený nečistôt, ílu apod., o rozmeroch lámaného zrna 0,5 až 4mm s dôkladným premiešaním cementu do polosuchej zmesy.

Ak použiješ okrúhly kremeň zo štrkoviska s obsahom ílovitých častí, humusu, pôdy nedúfaj v pevnosť ani v prípade priehradového cementu či cementu určeného do letiskových plôch ako finálny povrch.

Tiež je dôležitá voda. Nesmie byť z potoka, rybníka či obstáta zo suda v ktorej sa začali množiť riasy, sinice prípadne baktérie.

Na povrchovú úpravu vibrovaného betónu má jedine nekalý vplyv soľ, soľné roztoky napríklad dlhodobým pôsobením presoleného snehu po opadaní z blatíkov vozidiel ak žerú betónový povrch niekoľko dní v kuse.

Povrch je ideálne nie gletovať oceľovým hladítkom, ale zašúchať ho drsnou plochou, zapracovať zrná spolu s cementom do drsného povrchu, ako finál. Trením, zašúchaním, sa zbaví povrch betónu zároveň vzduchových bublín a vystupujúcej, prebytočnej vody pri chemickej reakcii jeho zatvrdnutia. Ideálne je na ručné zapracovanie povrchu drevený hobel.
-----------------
Dnes sú cementy oproti komunistickej mafii "zlatých komunistov", ktorá zámerne primiešavala do cementu v 50kg papierových mechoch, ozn. pod 125/250/375 určených pre malospotrebiteľov aj sušené kaly, mletý odpad z chemických fabrík či odfiltovaný odpad z elektrárenských komínov apod. sajrajty z produkcie CHZJD, Jurajov dvor, na vyššej úrovni.

Kapitalisti, ktorí vstúpili ako investori do cementární si nedovolia odrbávať svoju poslušnú lúzu zdegenerovaných voličov z pred rokom 1989 z jediného dôvodu, lebo samotní eštébácki megazlodeji, boľševická mafia úspešných veľkopodnikateľov prekotom kradne, ako psi z reťaze a z nakradnutého si stavajú honosné vily, sídla, bazény, stometrové vinotéky (tunely) v podzemných karpatských oblúkoch a tak by neriskovali, aby im prídomové chodníky, mramorové obklady v exteriéroch opadali po dvoch zimách, ako lístie na jeseň z dôvodu nekvalitného cementu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny