Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyber tepelneho cerpadla - NIBE, IVT a Viessmann

Dobry den,
rekonstruujeme rodinny dum a po zvazeni vsech moznosti jsme se rozhodli vymenit stary kotel na drevo za tepelne cerpadlo - vzduch / vzduch. Mame tri nabidky na tepelna cerpadla od NIBE, IVT a Viessmann. TZ objektu je spocitana na 20 kW. Nejdrazsi je NIBE, pak IVT a nejlevnejsi je Viessmann - cenove srovnani uvadim pouze pro doplneni, cena neni jediny parametr. No a ted je treba vybrat. Mate s tepelnymi cerpadly od uvedenych vyrobcu nejake zkusenosti a jake?
Diky
Milan

Předmět Autor Datum
Přímo k Vaší otázce sice nemohu radit, sám tepelné čerpadlo nepoužívám, ale mohu pouze upozornit na…
George63 10.05.2018 17:54
George63
Ohledně výběru systému pro vytápění domu si opravdu dobře rozmyslete, který si doma necháte nainstal…
čechy 10.05.2018 20:08
čechy
"masíruj" aspoň správne, gramaticky v úradnom, kodifikovanom jazyku, než sa vykydáš, dokonca pod nas…
Nuda 10.05.2018 20:35
Nuda
:-D:-D:-D:-D:-D
čechy 10.05.2018 22:52
čechy
čechy bodujou :-)
iconek 11.05.2018 23:19
iconek
Máš šťastie, že som rodený čechúň. Obaja moji VŠ rodičia z pred 1948 rokom (1927-1930), absolventi V… poslední
Nuda 12.05.2018 18:43
Nuda

Přímo k Vaší otázce sice nemohu radit, sám tepelné čerpadlo nepoužívám, ale mohu pouze upozornit na nepříjemnou věc, která je, s použitím TČ s primárním okruhem vzduch, spojena. Je to hlučnost ventilátoru/ů na vstupu zařízení. Některé soupravy jsou tak hlučné, že ruší jak uživatele, tak i sousedy. Konkrétně, náš soused TČ s PO vzduch používá a při jeho chodu jsou ventilátory tak hlučné, že, v topné sezoně a zejména v noci, byl hluk tak rušivý, že nás budil ze spaní.
On si jednotku umístil na odvrácenéí straně od svých oken ložnice, takže asi problém neměl, ovšem směrem k našemu RD a oknům naší ložnice.
Naštěstí se nám podařilio dostatečně eliminovat hluk osazením nových, trojitě zasklených plastových oken, místo původních klasických zdvojených, v místnostech našeho RD.
A vzhledem k tomu, že jde pouze o topnou sezonu, není nutno spát při otevřených oknech.

"masíruj" aspoň správne, gramaticky v úradnom, kodifikovanom jazyku, než sa vykydáš, dokonca pod nasmerovaním linkou (odkazom) na poradňu.

Rozumiem, ste iba živnostníci, remeselníci, makáči či odborníci od fachu, ale pravopis je vyučovaný sučkami-učkami už v štvrtej triede ZDŠ.

Ja to musím pri svojej stavebnej spol. s.r.o., so 150 zamestnanými dušami, zvládnuť od roku 1990. Už iba z prozaického dôvodu, aby som nevypadal na úradoch a medzi zamestnancami ako pako, neznalý okrem právnych predpisov aj svojho materinského jazyka.

Máš šťastie, že som rodený čechúň. Obaja moji VŠ rodičia z pred 1948 rokom (1927-1930), absolventi Vysokého Učení technického v Prahe, sú pôvodom zo severných Čiech. Trvale som býval v Liberci, Jablonecká ul. do svojich 12-tich rokov.

Neteš sa vopred.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru