Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Elektromotor čerpadla

Pokud platí ten obrázek, tak jde o třífázový asynchronní motor s kotvou nakrátko, ve spojení do hvězdy a napájený napětím 3x400V. Jeho zapojení je: na spodní šroubky fáze L1,L2,L3, na ten uprostřed je ochranný PE. Barvy fází jsou podle starého značení - fáze černá, modrá, červená, ochranný zelená. Tři horní šroubky musí být propojeny (spojení vinutí do hvězdy). Pozor na zapojení sledu fází, aby se čerpadlo točilo správným směrem. Změna směru točení se provede prohozením zapojení přívodních vodičů dvou fází mezi sebou.
Podle nového značení barev kabelu by měly být barvy fází 2x černá + 1x hnědá (případně černá, hnědá, šedá ) a ochranný 1x zelenožlutá.
Do přívodu by měl být zapojen, pro ochranu motoru, 3 fáz.motorový jistič se jmenovitou proudovou hodnotou motoru, která by měla být na jeho štítku a rovněž 3 fáz. vypinač, kterým by se mělo dát čerpadlo vypnout. Dále pak, pokud bude čerpáno do tlakové nádrže, měl by být přívod napojen přez 3 fáz. tlakový spinač na nádrži, spínající a vypínající čerpadlo v nastavených rozmezích požadovaného tlaku. Případně toto může být realizováno 3 fáz. stykačem, ovládaným 1 pól. tlakovým spinačem.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny