Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyvýšení podlahy - čím?

Zdravím všechny.

Mám na vás jeden dotaz. Chceme z dílny, která je napojená na náš barák udělat pokoj. Problem je, že bydlící plocha je o 70cm vyšší než dílna a to bych potřeboval zvednout o těch 70 čísel.
Počítal jsem různé varianty zda-li to vylít betonem, či to vyzdít z cihel ale všechny tyto varianta mi přijdou hrozně drahé na s prominutím blbé vyvýšení podlahy.
Máte někdo s tímto zkušenost, co by bylo nejlevnější? Také mě napadlo naházet do té úrovně větší kusy kamenů a zalít to betonem, ale nevím, nejsem v tomto odborník. :-D
Děkuji předem za užitečné odpovědi, s pozdravem Stanley.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Po obvodu obezdít betonkama na 15 cm, nebo obehnat šalovkama a vylít betonem. Na to položit trapézov…
sHpy00n 02.05.2018 22:31
sHpy00n
.....má pravdu,předsedo...... nový
Sekim 02.05.2018 23:26
Sekim
Neznám podrobnosti o Vaší stavbě. Stačí vzít kalkulačku a počítat materiály. O betonu se zde již psa… poslední
milan.cukrar 03.05.2018 17:29
milan.cukrar

Po obvodu obezdít betonkama na 15 cm, nebo obehnat šalovkama a vylít betonem. Na to položit trapézový plech TR 60/235 jako ztracené bednění, do každé vlny na distanční sluníčko 12 mm prut armovací oceli, nad vlnu na distanční podložku KARI síť 5/150/150 a přebetonovat 60 mm nad vlnu. Kdyby měl být velký rozpon, vyzdít ještě žebro uprostřed. Prostor pod podlahou lze 1) odvětrat; 2) vyplnit např. polystyrenovou drtí; 3) vložit do něj bedničku archivního vína a pocínovanou tubu se vzkazem pro příští generace; 4) naložit s ním jak libo jest..

Neznám podrobnosti o Vaší stavbě. Stačí vzít kalkulačku a počítat materiály. O betonu se zde již psalo, pak můžete porovnávat cenu vysypáním různého matroše, třeba písek a podobně. Nebo taky položit EPS 70(100) Z v potřebné tloušce. Na to pak beton s kari sítí, nebo desky OSB.
Opět na začátek, vše je o počítání peněz.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru