Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Baterie AAA a AA vs Li-Ion/Li-Pol/Li-Fe

Já používám v současnosti, v tomto provedení, pro různé účely, NiMH aku Tronic Energy 900 1,2V, 900 mAh AAA Micro-HR 03 a Tronic Energy Eco 2300 1,2V, 2300 mAh AA Mignon-HR 6 a zatím celkem spokojenost. Bývají v Lídlu za 100,- Kč 4 ks, jak ty AA, tak i ty AAA. Výrobek označený výrobcem v Německu, ale jestli nejde o Čínu, nezaručím. Ale zatím fungují dobře a to už některé mám víc jak rok. Dokonce jsem je dal (ty 2300 mAh-10 ks) i do starého akušroubováku 12 V (na drobnější a lehčí práce), místo původních Ni-Cd 1,2V 1300 mAh a pro drobné práce vrtání a šroubování zatím fungují taky dobře. A vešly do původního packu, pouze jinak poskládané.
K té velikosti AA a AAA v LiIon jde zřejmě o to, aby je někdo nezaměnil za původní články s napětím 1,2/1,5/ V, čímž by mohl zařízení jejich napětím 3,7V zničit.
Jo, ještě dodávám. Od toho Tronicu mám taky inteligentní nabíječku, na všechny aku od Tronicu, na 6 článků AA/AAA, která diagnostikuje stav aku a provádí případnou možnou opravu a ukazuje digitálně i stav nabití v % a ta, pokud jsou články nabity, udržuje je stále v nabitém stavu. Takže tam mám stále 6 ks těch aku a když je někde potřebuju vyměnit, tak je vyměním a ty vybité dám zase do nabíječky. A satála tak nějak do 500,- Kč a taky v Lídlu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny