Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nový závěsný kotel do RD s integrovaným zásobníkem

Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu, jakou značku kondenzačního kotle byste doporučili do staršího rodinného domu o ploše cca 240 m2, dvouposchodový. Dům má plastová okna. Chtěli bychom kotel, který by zároveň ohříval vodu. Do tohoto domu musíme mít kotel s výkonem 24 kw.Kotel bude umístěn ve sklepě.

Děkuji Ben

Předmět Autor Datum
A proč zavesny,ve sklepe je snad mista dosť.Co se týká tuv tak je nejlepší samostatne stojici ohriva…
Kenav 01.05.2018 14:02
Kenav
Kotlů je hodně a doporučit nějaký je problematické. Rozhodnout se musíte sama. Kritéria jsou. Cena,…
nerady 01.05.2018 20:44
nerady
Přesně tak. Dostupnost servisu je to první, co by mělo kohokoliv při montáži kotle zajímat. Tzn. mát…
Moas 02.05.2018 07:10
Moas
Na trhu lacné, kvalitné, bezporuchové, kombinované: Junkers s vývodom do komína alebo turbo, do obvo… poslední
Ahasver Chamachir 02.05.2018 11:14
Ahasver Chamachir

Kotlů je hodně a doporučit nějaký je problematické. Rozhodnout se musíte sama. Kritéria jsou. Cena, dostupnost a rychlost servisu, dostupnost a rychlost revize a zkušenosti z okolí, délka záruční doby. Např. já jsem to řešil u firmy, která sídlí cca 100 m od mého domu a je současně dodavatelem plynu. Firma nabídla, při určitém odběru plynu od nich revizi 1x ročně zdarma a levnější plyn než INOGI. Namontovaly kotel BAXI. Ptal jsem se majitele a ten mi řekl, že ze začátku byly poruchové, ale po konzultacích s výrobcem byla závada vychytána a nyní mají klid. Cenově jsou tyto kotle v nižší cenové hladině. Jelikož nemovitost užívá nájemník byla pro mne rozhodující revize zdarma. Nyní jednou ročně zavolají provedou revizi a díky tomu mám ještě pětiletou záruku.

Přesně tak. Dostupnost servisu je to první, co by mělo kohokoliv při montáži kotle zajímat. Tzn. máte-li zavedený kvalitní servis značky X za rohem (nejlépe i s poruchovou službou do 24h), vemte značku X. Protože až vám v zimě při -20 vyplivne kotel, je to k nezaplacení... Teplo se dá vyrobit elektrickým fukárkem, ovšem sprchovat se ve studené vodě, zvlášť když je člověk z toho prochladlého baráku nachlazený... mno, nic moc. Ano, vlastní zkušenost. :)

Co se týče samotných značek, tak co servisák, to jiný názor. Někdo doporučí Baxi, někdo Junkers, někdo Vaillant.... vesměs je to prý jedno, třebas Junkers je obecně spolehlivější, ale má dražší díly, Protherm zase mívá problémy o něco častěji ale většinou stačí jen vyčistit nějakou drobnost a díly jsou levnější. Jde i o modelovou řadu daného výrobce, třeba nejvyšší řada od Baxi je prý fakt dobrá, zatímco to nejnižší je prý výrazně podprůměrná. Zatím všichni, se kterými jsem mluvil, se ale shodli na tom, že nejhorší je Thermona, tam je prý obvykle nutno počítat se dvěma návštěvami servisáka v prvním měsíci provozu nebo nejpozději do půl roku, aby se odstranily výrobní vady. Sice všechno v rámci reklamací, ale kdo se s tím má otravovat, že.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru