Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zvýšení tlaku vody v domě

Stačí ti na vstupné potrubie nainštalovať samonasávacie čerpadlo, nejaké lacné SVA s príslušným vstupom (napr.3/4").

Na výtlaku, za čerpadlom bude expanzná nádrž o objeme 100l s natlakovanou "bublinou" 2/3 príslušného tlaku, aby ti vzduch nestrielal na výtoku.

Čerpadlo bude na výtlačnom potrubí vybavené tlakovým spínačom, ktorý bude nastavený na požadovaný spodný zapínací (5bar) a vrchný vypinací tlak (6,5bar).

Samozrejme, je nutné prívod vybaviť spätnou klapkou.

Ak klesne tlak v sústave (v IS v prívodnom potrubí), zapne sa čerpadlo na základe tl.spínača, ktoré vyslovene vycucne, vysaje z potrubia IS vodu k tebe domov, než sa vrchný tlak v nádrži a sústave nevypne (cca 6,5bar). Je to obdobné, ako keby si mal vlastný zdroj, studňu. Len vodu vytiahneš /vycucneš/ z mestského vodovodu k sebe domenka.

Len to nikomu nevyosli, lebo susedia v ulici budú sem-tam bez vody ak sa ti zopne čerpadlo. Ako v tom CCCP filme známej sovietskej porevolučnej kinematografie s ksichtom uboleného, prosíkajúceho dieťatka žadoniaceho na perách zobrazeného na celom plátne: "Vadíčku píť, vadíčku píť", že človek bol nútený po vzhliadnutí magúčevo déla okamžite skočiť na tri orosené, do prvej hospůdky za rohom.

----

Celý tento xindel sústavy by bolo ideálne riešiť kompletnou domácou vodárňou vybavenou tri v jednom, tj.čerpadlom, el.motorom, ističom, tlakovým spínačom a expanzkou.

Kukni sem, čo dostať v lacných obchodoch:
https://cerpadla.heureka.sk/f:10905:115146/

Stačilo by ti hentaké, len nepíšu +/- tlaky spínača v sústave:
https://cerpadla.heureka.sk/wolpertech-wt-hw-1000-ii/#

vyber si podľa napájania čerpadla elektromotora, aké máš v chalupe či byte prípoje, 230V/3x400V / 50Hz. Hlavne, aby bolo nastavené čerpadlo na pracovné tlaky, ktoré vyžaduješ pre chod domácnosti. (Pračky, sprchy, umývačky, WC splachovača, benkiseru, bitetu, apod.)

Som prekvapený, že moja obľúbená klasika, Sigma SVA32 III° (trojstupňový darling) nie je vo výrobe. Všetko SVA II°

https://www.heureka.sk/?h%5Bfraze%5D=SVA+32&min=&max=&o=4

So Sigma SVA32 III° s expanzkou, by si sa zásobil na úkor celej ulice.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny