Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Opětovná koroze

Ahoj, nevím v čem jsem udělal chybu.
Měl jsem povrchovou korozi na lemu a kapotě. Obrousil jsem to bruskou na čistý plech. Na toto jsem dal kyt se skelnym vlaknem, zbrousil, jemný kyt, vyhladit do hladka a Na to jsem strikl plnic.
Po 2 týdnech mi koroze opět vyšla na povrch přes plnic. Udelal jsem někde chybu? Přece na čistý plech uz základ dát nemusim ne? Stačí kyt.
Děkuji za odpověď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zrejme je plech pórovitý, napadnutý koróziou durch. Jedine z vonku obrúsiť, odmastiť, čistý, odhale… poslední
Nuda 26.04.2018 14:34
Nuda

Zrejme je plech pórovitý, napadnutý koróziou durch.

Jedine z vonku obrúsiť, odmastiť, čistý, odhalený metal napenetrovať klasickým prípravkom Odrezovač - bezoplachový, obsahuje kyseliny, tuším fosforečnú.

Naniesť na ošetrené miesto základovú farbu s antikorozívnymi aditívami. Znovu jemným šmirgľom prebrúsiť a znovu zriedenou základovkou pretrieť a znovu mierne prebrúsiť.

Potom nasleduje plnič a vrchný acetónový lak.

Dôležité:

Napíšeš, v akom stave sú plechy z druhej strany, tj.zakryté pod lemom. Tam nevidíš. Lebo hrdza zašitá v leme ti znovu durch prekvitne, dokonca vytlačí, vyduje nový lak, spraví mierne výdutě, zvlnenený povrch na laku pod ktorými bude plech hniť, hrdza prekvitať až ti neporušený lak odpadne a zostane diera v plechu.

Lem je po tomto ošetrení, a finálnom nalakovaní, vhodné teplovzdušnou pištoľou (2kW/230V) komplet nahriať, plech prehriať aspoň na teplotu 150°C (nemaj obavy, autolaky túto teplotu po 48 hod. vyzretí vydržia bez zmeny) a po vychladnutí plechu, dôkladnom vysušení vnútornej vlhkosti skrytej v leme a v plechoch, treba vystriekať dutiny žltým voskom ML (Tectyl, Rezistin ML apod. Dnes sú dostať 500ml spreje na dutiny, s 50cm dlhými PVC hadičkami na ktorých je nasadená koncovka s bočnými tryskami, asi desať dierok, aby sa vosk dostal na všetky strany v dutine, 360° http://www.foerch.cz/dilenska-chemie/ochrana-podvozku-a-karoserie/konzervace-dutin/konzervacni-prostredek-na-dutiny-transpar-l258).

Následne lem mierne znovu prehrej, max. iba na 50°C, aby sa v dutine lemu vosk rozpustil a zatiekol do spár prípadne sa vsiakol do mikrotrhlín v načatom, hrdzavom plechu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru