Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Opětovná koroze

Zrejme je plech pórovitý, napadnutý koróziou durch.

Jedine z vonku obrúsiť, odmastiť, čistý, odhalený metal napenetrovať klasickým prípravkom Odrezovač - bezoplachový, obsahuje kyseliny, tuším fosforečnú.

Naniesť na ošetrené miesto základovú farbu s antikorozívnymi aditívami. Znovu jemným šmirgľom prebrúsiť a znovu zriedenou základovkou pretrieť a znovu mierne prebrúsiť.

Potom nasleduje plnič a vrchný acetónový lak.

Dôležité:

Napíšeš, v akom stave sú plechy z druhej strany, tj.zakryté pod lemom. Tam nevidíš. Lebo hrdza zašitá v leme ti znovu durch prekvitne, dokonca vytlačí, vyduje nový lak, spraví mierne výdutě, zvlnenený povrch na laku pod ktorými bude plech hniť, hrdza prekvitať až ti neporušený lak odpadne a zostane diera v plechu.

Lem je po tomto ošetrení, a finálnom nalakovaní, vhodné teplovzdušnou pištoľou (2kW/230V) komplet nahriať, plech prehriať aspoň na teplotu 150°C (nemaj obavy, autolaky túto teplotu po 48 hod. vyzretí vydržia bez zmeny) a po vychladnutí plechu, dôkladnom vysušení vnútornej vlhkosti skrytej v leme a v plechoch, treba vystriekať dutiny žltým voskom ML (Tectyl, Rezistin ML apod. Dnes sú dostať 500ml spreje na dutiny, s 50cm dlhými PVC hadičkami na ktorých je nasadená koncovka s bočnými tryskami, asi desať dierok, aby sa vosk dostal na všetky strany v dutine, 360° http://www.foerch.cz/dilenska-chemie/ochrana-podvozku-a-karoserie/konzervace-dutin/konzervacni-prostredek-na-dutiny-transpar-l258).

Následne lem mierne znovu prehrej, max. iba na 50°C, aby sa v dutine lemu vosk rozpustil a zatiekol do spár prípadne sa vsiakol do mikrotrhlín v načatom, hrdzavom plechu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny