Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pubert VARIO 55P

Zásadný rozdiel je v konštrukcii prevodoviek:

Vari - šneková
http://dum-zahrada.okhelp.cz/forum/viewtopic.php?f=46&t=105&mobile=on

Pubert VARIO 55P
https://kultivatory.heureka.sk/pubert-vario-55p-c3/#

Je len na tebe, aké všakovaté závesné xindle okrem pôdneho rotavátora navešiaš a okolo chalupy využiješ. Tiež, aký silný agregát využiješ.

Šnekové prevodovky mám osobne radšej, sú jednoduchšie i keď ich normohodina pracovného výkonu je čo sa týka výdrže menšia, než u klasických ozubených kolies.

Oceľový šnek časom opotrebuje zo zubov bronz z kolesa pri záťaži, napr. ťažká ílovitá pôda apod. Lenže zase výmena kolies s novými guferami v prípade šneku je pre laika velice jednoduchá záležitosť. (Ložiská sa nemusia meniť, tie vydržia hodne, ak ich citlivo stiahneš sťahovákom príslušnej veľkosti).

Kolesá k šnekovým prevodovkám, ako aj šnek sú dostať v pohode, aspoň u seriózneho výrobcu. Prípadne ti ich ako fušku na odvaľovacej fréze zručný zámočník vyrobí. (Len cena bronzovej tyče vyrobeného z klzného bronzu /mala by bronz obsahovať prímes olova a cínu/ na výrobu ozubeného kolesa je sakra vysoká, cca 1-tis.Kč. kotúča ufakleného z bronzovej tyče na jedno koleso).

Ja som pridal po výmene (repasi) na každú stranu o dve guferá naviac, teda mám na hnacom hriadeli za sebou nasúkané až tri úzke sedmičky silikónové guferá + filcová ucpávka na každej strana kvôli ochrane pre pieskom a prachom, lebo mi pri iba jednom gufere slzil olej okolo hriadele. Tiež som dal hnaciu hriadeľ prelapovať a preleštiť na sústruhu v miestach dotyku gufier.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny