Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Sádroš místo omítky.

Zdravím, máme vedle domu garáž která jednou zdí přiléhá k domu, záda jsou pod úrovní terénu a vnější zeď je polovinou v úhlopříčce pod úrovní (břeh se schody). Vnitřní zeď která přiléhá k domu lehce vlhne (asi spodní voda, veranda která je nad garáží má novou izolaci). V garáži jsou omítky naprosto kaput a tak řeším jak zjednat nápravu s novou elektroinstalací a jedním radiátorem pro lehké vytápění. Byl tu kamarád a měl dobrý nápad, místo omítek hodit na zdi sádroš. Teoreticky by to bylo levnější, rychlejší a elegantnější.

Myšlenku mám takovou, že by se vnější zeď která je klidnější (nevím o velkém vlhnutí) osadila sádrošem s odskokem 1,4cm (výška profilů na zeď) a pod sádroš by se dala tenká tepelná izolace (asi polystyren). Zadní stěna a stěna přiléhající k domu by se nechala volně (tedy ze zadní strany by byla 1,4cm mezera), tak aby za ní proudil případně vzduch a zeď větrala. Ta by se teoreticky dala osadit i mřížkou na spodní a horní straně se síťkou prodi lopaťákům (naši supr pavouci co nejdou zabít ani když je mlasknete lopatou).

Jaký máte názor?? Podle mě by tak vlhčí zeď lépe větrala, navíc bych to mohl snadno udělat i samo domo. Zdění není má superschopnost a na zedníka by asi teď taky nebylo. Navíc stěna vlhne a za pár let by bylo po omítce. Sádroš by ale byl od zdi odsazen a vše by tak větralo.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny