Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Sádroš místo omítky.

Nad sádrou do vlhka ani nerozmýšľaj, polystyrén nedýcha. Mohol by vznikať kondenz pri tesnom dotyku s polystyrénom. Priestor 1.4mm za priečkou nedokáže voľne cirkulovať, myslím prirodzeným ťahom. Sádra ti spuchrie a zhnije.
------------------------------------
Vymuruj klasicky predsadenú priečku z bielych, pieskovocementových tehál ukladaných na kant (65mm ti ukrojí z priestoru interiéru). Ak ich umne vyspáruješ, lepiť ich budeš mrazuvzdornou, cementovou maltou (stačí ti jedno 25kg vreco suchej malty), predsadená priečka bude pôsobiť celkom vkusne, ako z cukru.

http://www.onlinestavba.sk/produkt/biely-porfix-prieckovky-p2-500/3241

http://www.km-beta.sk/?id=24&sub3id=166&tehla=187#tehla

Doporučím ako základ vyšalovať aspoň 60mm vysoký podkladový betón, zospodu odizolovaný proti vlhkosti, zaarmovaný aspoň dvoma kusmi 8mm roxorom v šírke priečky muriva 65mm. Na tomto základe sa po jeho vytvrdnutí vymuruje priečka z 65mm mrazuvzdorných, bielych tehál, ukladané tehly na kant. Je to z dôvodu, aby ti náhodou nevznikali po čase trhlinky v priečke, ak by sadala podlaha. Po vytvrdnutí malty v priečke ju len tak ľahko nezbúraš, nezvalíš ju ani v prípade, ak ponecháš za priečkou vzduchovú medzeru, cca 10mm, aby sa neopierala o vlhké obvodové murivo.

Tieto pieskovocementové biele tehly sa dajú murárskym kladivkom, naťukaním po obvode, nádherne a na milimeter presne skracovať, deliť, ulamovať presne na požadovaný rozmer. (Ako píšem, láme sa na mieru, ako kockový cukor medzi prstami).

Muruje sa na väzbu, priečka sa tesne oprie o strop a bočné steny.

Alebo vymuruj priečku z tenkého Ytong, (75mm) určeného na priečky.
https://www.ytong.sk/cennik-priecky.php

http://www.ceresit.sk/sk/products/zateplovacie-a-omietkove-systemy/opravne-murovacie-a-skarovacie-malty/ct-32.html

Ytong sa reže klasickou pílkou na drevo.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny