Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vertikalne jahody

Pri nedostatku miesta, ak si bezzemok, pričom chceš pestovať jahody na balkóne situovanom južným smerom, je to výhodné riešenie. Nevýhoda, krátke obdobie intenzívnej rodivosti, zberu. Po celý rok sa budeš musieť starať o zelené priesady bez chosne, bez plných košov lahodných jahôd, ako zbierala Maruša v januári.

Materské jahody, koreňovú sústavu, je nutné každým štvrtým rokom obmeniť, omladiť aj v prípade pestovania v klasickej pôde. Rastliny na pôvodnom koreni prirodzene starnú, neplodia štvrtým rokom aj v prípade, ak budú pravidelne hnojené. Genetika sa nedá oklamať. Odnoží na výhonoch budeš mať dostatok každým rokom.
--------
Ako hnojivo stačí použiť do závlahy širokospektrálne, tekuté s vyváženým obsahom minerálnych látok a dusíka. Ideálne v chelátovej forme.

Na nete si nájdi hnojivo pre jahody. Jahody sú v čase nasadenia kvetov a plodov náročné na dusík, draslík, horčík. Fosfor podporuje násadu kvetných pukov, ovplyvňuje arómu, lahodnú chuť a cukornatosť (sladovosť) plodov. Dôležité je mierne zvýšenie dávkovania fosforu pred začatím vegetácie - marec/apríl.

Pôda musí byť humózna z vyzretého kompostu s 30% obsahom pH neutrálnej rašeliny kvôli absorpcii vlahy, zbavená patogénov a škodcov. (Ideálne predusená v igelite v mikrovlke po dobu 40 minút nastavenia na plný výkon. Ak máš prístup k väčšej mikrovlnke s výkonom 1300W-1600W)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny