Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Použití penetrace

Zdravím,

Potřeboval bych opravit omítku. Cihla(podklad) je ok. Ale na ní omítka se v jednom místě v suchým sklepu vydrolila v délce asi 50cm a na výšku tak 5cm. Okolí toho místa je pevné, nedrolí se. Ale přímo v té ráně se to drolí. Nabízí se, že bych to napenetroval hloubkovou penetrací. Ta by to prosákla, vyschla a zpevnila. Tu ale nemám. Mám jen povrchovou, co se dává pod venkovní omítky(bílá od Ceresitu CT16).A tak se ptám.

Je taková penetrace vyloženě nevhodná? Ta tekutina je řídká a mohla by se do asi 1cm tlusté omítky vpít. Popř.ji mohu trochu naředit... Viděl jsem vedle sebe hloubkovou a i povrchovou penetraci a nějak mi nepřišlo, že by v hustotě byl nějaký rozdíl.

děkuji za posouzení

Předmět Autor Datum
Penerácia sa neriedi, bola by to chyba, i keď výrobca povoľuje riedenie. Napríklad: https://penetrac…
Ahasver Chamachir 11.04.2018 16:26
Ahasver Chamachir
Velmi ti děkuji za tak detailní návod. Je to tam otlučené to místo, jak se tam opírala železná konst… poslední
patyk 11.04.2018 20:27
patyk

Penerácia sa neriedi, bola by to chyba, i keď výrobca povoľuje riedenie.
Napríklad:
https://penetracia.heureka.sk/den-braven-hlbkova-penetracia-1-l-transparentny_2/specifikace/#section

Osekaj choré miesto až po pevnú tehlu, potom penetruj. Pohodlne sa penetruje malým 2l záhradným postrekovačom s jemnou tryskou, lebo pod štetcom sa ti bude droliť, lepiť, šúľať stará omietka na štetec alebo na valček. Ideálne je napenetrovať celú jednu stenu na ktorú natiahni novú omietku (najprv oprav postihnuté miesto a po zaschnutí, zavädnutí, natiahni stenu komplet). Na záver stačí napenetrovanú stenu iba jemne líznuť vhodnou maltou s plastifikátormi, hrúbka omietky cca 2mm, aby sa vyrovnali nerovnosti. Stena po oprave musí spievať, písať vo veršoch básne.

Najprv zisti dôvody a príčinu opadaného miesta (kauzálny nexus), kde je pes zakopaný, aby ti prácne opravené miesto nevytlačila tlaková voda.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru