Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co do vrtané studny jako potrubí?

Osobne som dávno nahradil pozinkované trubky PE-tlakovými, čierne s modrým pásom http://www.plastika.sk/sk/products/pipingsystems/pressure/pe v kopanej studni, ktoré sú napojené smerom až ku pozinkovaným 5/4" oblúkom do sania čerpadiel. (Sigma SVA32 3° 1440 ot. a odstredivé s dutou lamelou 2.888 ot.) .

Dole sú vo vode naskrutkované spätné, mosazné klapky s teflónovou klapkou na pružine. PE-tlakové trubky sú ľahké, dajú sa bez problémov napájať plastovými šroubeniami na klasický závit pozinkovaných trubiek.

Len som musel PE-trubky po rozmotaní nechať na teple, v lete na Slnku, zaťažené narovnať, ešte som ich teplovzdušnou pištoľou mierne nahrial, aby nevznikal pamäťový ohyb v studni ak visia priamo do vody a pod hladinou. (Sú totižto z výroby natočené asi v priemere cca 120cm balíku).
http://ix.sk/0mfth

Po narovnaní držia trubky priamy tvar, správajú sa pri manipulácii ako klasické pozinkované trubky ak ich ťahám do/zo studni, neohýbajú sa, nelámu, nedeformujú sa, ako silónom armované PVC hadice určené na polievanie.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny