Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Invaze mravenců ve skleníků - jak je zlikvidovat bez chemie?

Skleník je zasažený invazí mravenců. Chci je zlikvidovat bez použití chemie, aby nedošlo ke kontaminaci zeminy, ve které pěstuji rajčata, papriky a okurky. Napadají rostlinky paprik a zasídlují mšice. Je nějaký spolehlivý postup, jak vše zachránit a ty miniaturní devianty zlikvidovat? Sadba paprik je krásná, ale pohled na sající mšice je žalostný. Taková práce s tím byla od výsevu a musím rostliny udržet ve skleníku do poloviny května. Ven půjdou až po zmrzlých.

Předmět Autor Datum
Míchal jsem jedlou sodu s práškovým cukrem, prý to sežerou a soda je protrhne. Zdálo se mi, že jich… nový
čumil_old 08.04.2018 12:36
čumil_old
Zožeň si ropuchy, zožerú všetky mravce aj iný hmyz. Ropuchy sa rady vyhrievajú cez deň v skleniku za… nový
poihu 08.04.2018 13:25
poihu
Osobně jsem přesvědčen že mravenec jako druh přežije příští světovou válku.Vše ostatní zahyne.Bez ch… nový
kap.dabač 08.04.2018 18:48
kap.dabač
Mšice postříkej třeba Pirimorem,má ochrannou lhůtu 3 dny a nic nezamoří.Na odolné druhy je dobrý i C… nový
Karel04 08.04.2018 23:17
Karel04
Mšice stejně musíš postříkat, ale na mravence v zahradě je dobrá chemie - https://www.heureka.cz/?h[… nový
kejki 08.04.2018 23:39
kejki
Před dvouma rokama se mi tihle malí bastardi chtěli pustit do právě okocených králíčat. Koupil jsem… poslední
sHpy00n 09.04.2018 20:05
sHpy00n

Zožeň si ropuchy, zožerú všetky mravce aj iný hmyz. Ropuchy sa rady vyhrievajú cez deň v skleniku za sklom, daj im tam nejaký misku so suchou sypkou zemou aby sa do nej mohli zahrabávať. Sprav im aj nejaký prielez zo skleníka von aby sa mohli podla potreby presúvať von na lov. Lovia prevažne podvečer a v noci. Keď im navyše zahrabeš do zeme ešte aj neaký kýbel s vodou dakde pri skleníku tak sa možno dočkáš aj nejakých žubrienok. Vo vode sa inak zdržiavajú len v čase rozmnožovania. Já si takto hýčkam žaby v skleníku už roky a odvtedy nemám problém s mravcami ani voškami ktoré mravci roznášajú. Boli roky kedy som ich narátal aj 20-30 v skleníku, ale v posledných rokoch ich žial všeobecne ubúda. Tento rok som zatial zazrel v skleníku len jednu čo sa tam vyhrievala.

Osobně jsem přesvědčen že mravenec jako druh přežije příští světovou válku.Vše ostatní zahyne.Bez chemie to je předem prohraná bitva.I za použití insekticidů se je nepodaří plně vyhubit pokad to nezasáhne matku.Platí na ně slunéčko sedmitečné.Ale kde je vzít?některé roky je slunéček dost jindy je není možno ani spatřit.Právě v tomto měsíci ti parchanti se aktivizují po přezimování v bytech a jsou všude hajzlové.

Mšice postříkej třeba Pirimorem,má ochrannou lhůtu 3 dny a nic nezamoří.Na odolné druhy je dobrý i Chess,má taky OL 3 dny.
Mravence buď stále vyplavovat nebo jim k tomu přichystat nějaké větší nádoby(květináče,plechovky) trochu vyplněné slámou.Oni se tam z té vyplavené plochy většinou přestěhují a začnou budovat hnízdo,pak stačí vše podebrat lopatou a vynést ven,případně rovnou do sudu s vodou a utopit.

Před dvouma rokama se mi tihle malí bastardi chtěli pustit do právě okocených králíčat. Koupil jsem tři návnadové dózy na mravence velikosti prťavé paštiky. Sloupl se polep nahoře, na cestičky jim nasypal drcené sušené extra pálivé papriky a druhej den už na králíčata nelezli a do týdne bylo po brablencích.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru