Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Syntetika na dřevo

Zdravím

Chtěl bych natřít lavičky syntetickou barvou. Předloni na podzim jsem je natřel balakrylem(vodou ředi.) a letos je to už zralé na nový nátěr.
To, co odlízá, samozřejmě odstraním kartáčem. Ale nevím si rady, jestli mám odstranit i tu barvu, která je ještě ke dřevu přichycená pevně?

Domnívám se, že vodou řed.barvy jsou určeny především do vnitřků, nikoliv ven, kde na ně působí UV, déšť a rozdíly teplot. A to i přesto, že ty vodní barvy jsou na venek vysloveně na obale určeny. Mám natřenu tímto balakrylem asi 4 roky jednu tyčku, kterou nemám nikdy venku a ta barva je jak nová. Proto si říkám, že když tu neodprýskanou barvu odmastím tech.benzínem, a přetřu ji syntetikou v několika nátěrech, tak na ten spodní balakryl nebude působit UV a déšť a nemusela by syntetika, spolu s balakrylem, v těchto místech odlízat.
Jaké máte zkušenosti vy?

Má nějaký praktický význam dávat nějaký podklad mezi dřevo a syntetiku? Když udělám barvou 3 nátěry, z toho první naředím na řidko, ať se to vpije do dřeva, a další dva nátěry neředěné, nebude to náhodou to samé, jako když bych koupil podklad a pak 2 vrstvy neředěné?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny