Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno parapet na předsazený kamenný sokl?

Dobrý den,
máme na chalupě kamenný předsazený sokl, na kterém stojí obvodové zdi (viz přílohy). Mezi soklem a stěnou není žádná hydroizolace. Na horní straně soklu je natažená omítka a asi pod tím byl dřív i nějaký pás lepenky. Už se to dost drolí, tak to potřebuju nějak opravit a chtěl bych se zeptat, jestli je dobrý nápad nechat na to třeba udělat od klempíře nějaký parapet kolem dokola, nebo to osekat a dát tam nějaký asfaltový pás a na to omítku nebo jak to nejlépe izolovat (jen hydoizolace mě zajímá). Předpokládám, že nějaká izolace té vodorovné plochy by tam být měla ne? Nebo se to dělá nějak jinak?
Předem díky
Filip

Řešení:

Už Vás chápu, jen Vás lituji o těch povodních. Ale již jste si zvykl.
Každopádně předsazený sokl v takové ploše je nebezpečí držení vlhkosti v rohu zdiva. Je dobé dát oplechování. Jenže, aby to bylo OK, musí být přesah 3 cm, vznikne zase nebezpečí, že oplechování bude ohrožovat chození okolo domu. Kalhoty lehce roztrnete. Lepší je horní hranu soklu natřít nepropustnou fasádná barvou, třeba ozdobný pruh.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pánové, děkuji Vám všem za Vaše odpovědi a čas, který jste s tím strávili. Sice se úplně neshodujete… poslední
filuna 06.04.2018 08:55
filuna

Pánové, děkuji Vám všem za Vaše odpovědi a čas, který jste s tím strávili. Sice se úplně neshodujete, ale alespoň jsem získal různé pohledy na věc. Prozatím asi zůstanu asi buď u toho oplechování nebo u nějakého nátěru. Ještě jednou díky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru